• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Waga ciężka - marpama28

OP
OP
marpama28

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Dziękuje za komentarze :)

Dziś coś co znalazłem w zakamarkach mojego dysku. Zapomniałem o prezentacji tego modelu, a teraz można powiedzieć że ten temat jest mocno na czasie :D

Mowa o MB Sprinter z zabudową lawety [BY]

Zabudowa jest zrobiona od podstaw, niestety wyszła mi chyba ciut za wąska, ale mam nauczkę na kolejny model.

A co do ładunku.... Niemiec płakał jak sprzedawał, a potem do granicy gonił :D

IMG_3291.JPG

IMG_3296.JPG

IMG_3297.JPG

IMG_3301.JPG

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania, Piotrek :)

OP
OP
marpama28

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Brakło, bo dopiero jak dałem zdjęcia uświadomiłem sobie że on nie jest skończony na 100% jak reszta modeli. Obiecuje że kiedyś do niego przysiądę i poprawie :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.214 387 20
Bardzo fajnie zrobiona ta laweta. W dopel-kabinie to idealnie wyglądałby ten Sprinter z przczepką i na białoruskich blachach. Byłby taki typowy zestaw ciągających stare samochody z niemiec.(y)

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Widze , że moda na lawet trwa. Model w tej kabinie często widuje i przypomina oryginał. Natomiast Mercedes jest udanym również modelem. Dobry pomysł z tym sreberkiem. Można by pokusić się o zrobienie faktury desek pod plandeką. Wyglądało by bardziej realnie.

przemo92

Nowy użytkownik
Reakcje
42 0 0
Hm... Pamiętam jeszcze Twoje pierwsze prace z poprzedniego forum i jesteś dowodem na to, że praktyka i upór naprawdę może wiele zdziałać. W każdym modelu widać dbałość o precyzję i szczegóły, co mnie osobiście się bardzo, ale to bardzo podoba.

Dobra robota ;)

OP
OP
marpama28

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Witajcie. Dziękuje bardzo za wcześniejsze komentarze.

Dziś pora na model który pokazywałem w dziale warsztatowym.

Mowa o Scanii R420 tandem BY.

Jest to jeden z bardziej pracochłonnych projektów gdyż zabudowy zrobiłem od podstaw z wykorzystaniem Hipsu i foli aluminiowej. Konstrukcje oparłem na zdjęciach znalezionych w sieci dlatego może nie być idealnie taka sama jak 1:1 aczkolwiek starałem się :)

W solówce przerobiłem:
- Spojlery na kabinie
- Cała ramę ( tzn. Zbiorniki od podstaw, skrzynka na akumulatory, tłumik, miejsce na przyłącze z przyczepą )
- Kalki z oznaczeniami
- Wnętrze

W przyczepie:
- Cała konstrukcja przerobiona ze starej Herpy na ta którą produkuje Wielton.
- Kalki z oznaczeniami

Model wzorowałem na tym zdjęciu. Dzięki Łukasz [magicv8] na pozwolenie wykorzystania zdjęcia ;)

12142393574_4d65ebbb35_o.jpg

A teraz model :

IMG_3833.JPG

IMG_3862.JPG

IMG_3865.JPG

IMG_3869.JPG

IMG_3877.JPG

IMG_3880.JPG

IMG_3884.JPG

IMG_3886.JPG

IMG_3887.JPG

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania, Piotrek :)

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Jak prawdziwa... :D model bardzo ładny, kolorystyka przypomina mi Jenty, lecz ten tandem to chyba jakiś "prywaciaż" bo Jenty nie ma chyba tandemów w swoim taborze :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 10