Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie wiem czy było, ale zdjęcia są o tyle ciekawe, że prezentują wagon 1Aw przed jakimkolwiek remontem (no może ta czerwona tarcza zderzakowa...), w oznaczeniu z końcówki eksploatacji. Peiks ma za to już jakieś ozdobniki:
Kilka fotek ze stacji Kazimierza Wielka na szlaku Jędrzejowskiej KD, u schyłku istnienia linii Wiślica - Kocmyrzów Wąskotorowy. Zdjęcia pochodzą ze strony mapy.cz
1.Dwie Lxd2 o nieznanym numerze przed lokomotywownią
2. Lyd1-201
3.Lxd2-349 i Lyd1 o nieznanym numerze
4. Lxd2-273 (obecnie 258)
5. Lxd2-273
6. Teren lokomotywowni (obecnie znajduje się w niej supermarket)
Piękne zdjęcia przed wywiezieniem reszty taboru i likwidacją stacji.
Tytułem uzupełnienia:
- na zdjęciu nr 1 stoją oryginalna Lxd2-333, a za nią Lxd2-279,
- zdjęcie nr 3 z Lxd2-349 (za nią Lyd1-227) nie jest zrobione w Kazimierzy tylko w Jędrzejowie Wąsk, lokomotywy stoją na trójkącie przy szopie.
Czy to jest maksymalna rozdzielczość do zapisania? Gdzie dokładnie te zdjęcia są dostępne?
Piękne zdjęcia przed wywiezieniem reszty taboru i likwidacją stacji.
Tytułem uzupełnienia:
- na zdjęciu nr 1 stoją oryginalna Lxd2-333, a za nią Lxd2-279,
- zdjęcie nr 3 z Lxd2-349 (za nią Lyd1-227) nie jest zrobione w Kazimierzy tylko w Jędrzejowie Wąsk, lokomotywy stoją na trójkącie przy szopie.
Czy to jest maksymalna rozdzielczość do zapisania? Gdzie dokładnie te zdjęcia są dostępne?
Tu masz link. Znalazłem ten film i umieściłem na stronie o TKt48, bo dużo o niej też tam jest.
Wąski tor jest ze Środy - Zaniemyśla i zajmuje jakieś 1/5 całego materiału trwającego prawie 55 min. Bardzo ciekawy film.
Technicznie bardzo dobry. Widać dużo szczegółów lokomotyw. TU LINK
Tu masz link. Znalazłem ten film i umieściłem na stronie o TKt48, bo dużo o niej też tam jest.
Wąski tor jest ze Środy - Zaniemyśla i zajmuje jakieś 1/5 całego materiału trwającego prawie 55 min. Bardzo ciekawy film.
Technicznie bardzo dobry. Widać dużo szczegółów lokomotyw. TU LINK
Stosunkowo nowy materiał z Żuławskiej Kolei Dojazdowej (początek października 2024) , widok z kabiny Nowy Dwór Gdański - Stegna. Materiał godzinny, cała trasa do obejrzenia. ŻKD
Przypuszczalnie jest to pociąg do Krotoszyna, a w tle plan filmowy. Ta kolejka była niejakim łącznikiem między Wielkopolską, a Dolnym Śląskiem.
Droga z Krotoszyna do Sulmierzyc liczy chyba w linii prostej około 4 kilometry...
Lxd2-286 w fabrycznym wiśniowym malowaniu, lok ten zbudowany był w 1970 roku i na pewno nie było to jego oryginalne malowanie od nowości. W załączniku jego zdjęcie wykonane przeze mnie 13.06.1992 roku.