• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Wąskotorowe klimaty

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
44 2 1
Byłem ostatnio odwiedzić motoraka MBd1-325.

Załączniki

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
44 2 1
No to tak, jest to nie daleko Reska, dokładnie stoi nad sama plażą jeziora Woświn, we wsi Tucza. Wagon posiada kompletną ostoje z wykrojami na mażnice, jak wyglada w środku nie wiem, jest zamknięty jako składzik wędkarski. Wie ktoś jak jest zbudowane pudło? Czy jest stalowe czy drewniane obite blachą?

Ostatnio edytowane:

JacekZet

Znany użytkownik
Reakcje
475 1 0
Tutaj znajdziesz podobne, opisane jako Holzerner Kastenkipper. Taki trochę protoplasta koleb:
http://www.bochumer-bunker.de/html/baufahrzeuge_.html
Wagoniki te a przestrzeni lat produkowało wiele firm, więc ustalenie której konkretnie to wyrób jest cokolwiek... trudne
Zwłaszcza że często wykonawca takich wagonów kupował części takie jak zestawy kołowe i sprzęgi u wyspecjalizowanego producenta a elementy drewniane wykonywał we własnym zakresie.

Reakcje
54 0 0

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
Reakcje
1.221 3 1
firma która niedgyś produkowała takie masowo jeszcze nadal istnieje jako jedna z ostatnich w tej branży. Jest to Mühlhäuser. Może warto było by ich spytać:niepewny:
Śmiało, pytaj. Nic nie stoi na przeszkodzie
bardzo zaintrygowała mnie ta odmiana, mogę prosić o jakieś bliższe informacje? Nigdzie w sieci nic nie znajduję :((
Słabo szukasz ;) Tu jest trop: https://enkol.pl/Biblioteka:A-01360
Ponadto wydaje mi się, że jakiś artykuł był też całkiem niedawno. No tak do 5 lat wstecz ;)

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.715 125 86
Ostatnio edytowane:
Reakcje
54 0 0
Reakcje
54 0 0
oczywiście, ich fabryka jest tam gdzie zawsze była, w Michelstadt, toteż pewnie są aktualnymi agentami. Chodziło mi bardziej o to, że nie będą przekierowywać mojego maila specjalnie do ich pododdziału wedle jednego zdjęcia, bo nie każda firma jest przychylna co do gawędek z fanatykami i hobbystami. Gdybym pisał do Mühlhäusera wprost -może byłoby inaczej. Tak mój znajomy załatwił sobie u nich plakaty i inne reklami dla dekoracji.