• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

wózki 1XTa do samodzielnego montażu FRED

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.573 42 1
Toczy się bez najmniejszego problemu. Delikatne posunięcie i cały flex przejeżdża bez większego oporu. Założyłem nowe kółeczka więc chyba dlatego taki efekt :).

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
929 79 5
Toczy się bez najmniejszego problemu. Delikatne posunięcie i cały flex przejeżdża bez większego oporu. Założyłem nowe kółeczka więc chyba dlatego taki efekt :).
To jeszcze takie pytanie. Jak wkłada się tam osie. W plastikowym wózku jest pewna elastyczność. Jak to wygląda w trawionym? Wydaje mi się, że jest delikatniejszy.

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.573 42 1
Osie można swobodnie włożyć delikatnie rozchylając wózek na boki - podobnie jak w plastikowym. Uważam, że szybciej można uszkodzić plastikowy (większa siła spowoduje pęknięcie) natomiast w trawionym jedynie co to się może wygiąć. Ale ... na środku wózka jest jeszcze taka (na moim zdjęciu jeszcze nie zamontowana) dodatkowa belka, którą producent zaleca zamontować dopiero po włożeniu osi, potem z wyjęciem osi może być już większy problem, gdyż wózek otrzyma dość mocną konstrukcję.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 36
Techniki modelarskie 5