• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja USA - Brodagaz

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.347 47 0
Teraz popatrzyłem w sieci i Athearn robił takie modele, dziwi mnie jednak że na chama ułamali kawałek zderzaka zamiast go odciąć.Cóż szybkość przy produkcji liczy się nawet tu.:(

S.A.W Model

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jak Ci się nie podoba to ja odkupię ;)
Atheran trochę pomieszał, ten zderzak występował głównie w daycabie z krótkim rozstawem osi w dużych korporacjach jak Consolidated Freightways, w "normalnej" hajłejowej kabinie dużo rzadziej.

dkmgtc88

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Popieram przedmówcę, takie typy zderzaków posiadały ciężarówki z wielu firm transportowych, ma nawet swoją nazwę "half bumper" były montowane w ciężarówkach z najprostszym wyposażeniem oraz celem redukcji masy pojazdu.
A odnośnie samego modelu-jest świetny, starannie wykończony i rewelacyjne malowanie nie istniejącej już firmy. Prawdziwy smak lat 70'-80'
Srebrna przyczepa to pierwotne kolory przewoźnika, występował też czerwono-czarny pasek na ciągnikach natomiast naczepa i ciągnik to już drugie wydanie malowań firmy, pierwsze było bliźniaczo podobne do CF Consolidated Freightways

Ja bym się nawet pokusił o zakup drugiej przyczepy;)

Tego typu zderzaki występowały nawet w ciężarówkach z silnikiem przed kabiną

Ostatnio edytowane:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.457 387 20
Malowanie, jak malowanie, ale wykonanie tych modeli jest kapitalne. Ten model to kolejny, który mi się podoba.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.457 387 20
Fajna ta ostatnia naczepa. Pierwszy raz taki wynalazek widzę. Jednak amerykanie robią ciekawe konstrukcje drogowe.;)