• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

UMF - modele lokomotyw serii SM48

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.004 10 1
Proszę wszystkich zamawiających o sprawdzenie poczty. Zbieram adresy a niektórzy dostali już proformy.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.004 10 1
Blachy dotarły, zaczynamy zabawę.
W związku z tym, że jest was wiele zaczne wysyłki od poniedziałku.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.004 10 1
UPDATE i zapytanie:
Cocu wykrakał, elektronika będzie na poczatku przyszłego tygodnia.

Ogólne zapytanie do osób które zamawiały naped. W związku z tym, że dostawa napędów może sie opóźnić to mam taką propozycję. Wyśle wszystkim zestawy blach z silnikami i kołami zamachowymi i na razie płacicie tylko na to.
Jak dojdą napedy to zbiore kasę doślę je. Takim sposobem można juz zacząć montaż nie czekając na brakujące części Roco.
Co o tym myślicie :?:

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.859 32 2
Model jest bardzo ciekawy i wierzę, że części spasowane są idealnie. Gratulacje dla producenta. Mam jednak takie pytanie co do montażu: Czy lutując ramę i tzw. budę mocowałeś je w jakimś przyrządzie żeby zabezpieczyc przed zwichrowaniem i w celu uzyskanie zakładanych wymiarów? Ciekawy też jestem ile może kosztowac gotowy model, "zespawany" i pomalowany. Jeżeli ktoś będzie robił seriami na przykład po 5 - 10 sztuk to może nie zrujnuje potencjalnych odbiorców. Moim zdaniem model jest bardzo trudny i zlutowanie całości tak aby model wyglądał jak na zdjęciach UMFu zajmie wykonawcy sporo czasu.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.305 17 2
A czy w zestawie bez napędu też jest ta elektronika? Ja mogę poczekać i tak mam co robić na najbliższy rok :D
Ale tyle to czekać nie chce
;)

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.004 10 1
Elektronika jest - bedzie.
Model montuję w rękach, nie używam szalbonu ani żadnego innego narzedzia.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.950 121 22
Przepraszam, że przeze mnie nie ma elektroniki. :p
Oraz żywię szczerą nadzieję, że zapowiadany nowy termin okaże się tym faktycznym. Jak nie, to najwyżej znów przeproszę, że to przeze mnie. :D

winner_xp

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ciekawy też jestem ile może kosztowac gotowy model, "zespawany" i pomalowany. Jeżeli ktoś będzie robił seriami na przykład po 5 - 10 sztuk to może nie zrujnuje potencjalnych odbiorców.
Składanie seryjne nie spowoduje zmniejszenie ceny modelu, 5-10 modeli składa si 5-10 razy dłużej ( niestety ), mogę tak powiedzieć z własnego doświadczenia. ;)

ktoto37

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
winner_xp napisał(a):
Ciekawy też jestem ile może kosztowac gotowy model, "zespawany" i pomalowany. Jeżeli ktoś będzie robił seriami na przykład po 5 - 10 sztuk to może nie zrujnuje potencjalnych odbiorców.
Składanie seryjne nie spowoduje zmniejszenie ceny modelu, 5-10 modeli składa si 5-10 razy dłużej ( niestety ), mogę tak powiedzieć z własnego doświadczenia. ;)
Smutna prawda!!!

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.004 10 1
winner_xp napisał(a):
Składanie seryjne nie spowoduje zmniejszenie ceny modelu, 5-10 modeli składa si 5-10 razy dłużej
Dokładnie, jeśli modele mają mieć powtarzalność i jakość to nie ma mowy o pośpiechu. Inaczej można to dać dziecku do zmontowania i też coś z tego wyjdzie, pytanie co :?:

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.004 10 1
Po męczarniach dostaliśmy płytki - śmy bo wysłali je do WM-MODEL'a. Ja zaczynam pakować. Każdy kto podesłał swoje dane do wysyłki dostanie na pocztę wiadomość od UPS o procesie realizacji dostarczenia paczki.