Poniżej najnowsza wersja projektu, projekt został znacznie uproszczony. Jeśli chodzi o rozjazdy to na dolnej stacji zastosowałem rozjazdy EW3 ale z podkładami typu flex i dogiąłem je tak że mniejszy promień ma 487mm a większy 984. Natomiast na mijance zastosowałem EW2 z podkładami typu flex i dogiąłem tak ze mniejszy promień ma 360mm a większy 864mm. W SCARM zrobiłem to za pomocą dwóch osobnych łuków o odpowiednich promieniach nałożonych na siebie.
Tory stacyjne zostały znacznie wydłużone dzieki położeniu ich na delikatnym łuku. Obecnie długość pierwszego toru od zwrotnicy do zwrotnicy to 115cm czyli o 30cm więcej niż w poprzednim projekcie, po odjęciu miejsca na semafory i ukresy długość użytkowa pod peron to 93cm. Podobnie długość mijanki została znacznie wydłużona i udało się uzyskać długość użytkową 91cm czyli prawie tak samo jak na stacji.
Mijanka nie jest już na wiadukcie, tunel został przedłużony, jedyny wiadukt będzie prawdopodobnie gdzieś nad drogą samochodową, której na razie nie ma.
Na niebiesko zaznaczone są podjazdy (maksymalne nachylenie to 3,9 %), pozostałe odcinki są na jednym poziomie.
Załączam też plik scarm spakowany do zip'a bo forum nie puszcza rozszerzenia .scarm: