Taki prosty "myk". Gdzie żarówki to oświetlenie czołowe, gdzie ledy to kabina.Trzeba dodać tylko dwie diody. Oswietlenie kabiny dział odwrotnie,czyli gdy Fx aktywny to zgaszone, gdy nieaktywny to świeci.
Standardowo, czerwone, podłączasz do białych z drugiej strony. Możesz jednak poświęcić jedno dodatkowe wyjście funkcyjne i stosując "myk", który wcześniej pokazałem dla kabin, zastosować dla czerwonych.Umożliwi to ich wygaszenie.
Rozumiem, że powinno to wyglądać tak: F 0 przód i tył to wyjścia świateł przednich i tylnych dekodera, a F 1 to dodatkowe wyjście funkcyjne (np. AUX 1). Oczywiście zamiast AUX 1 można użyć AUX 2 (luźny przewód fioletowy w dekoderach ESU). Kolory przewodów na rysunku według normy dla dekodera 8-pinowego.
Rozumiem też, że wciskając F 1 (AUX 1) wygasza się światła czerwone, ale nie ma możliwości włączenia czerwonych
bez świateł białych? I pytanie: czy gdy białe światła też są na LEDach, to układ będzie taki sam, tzn. zamiast żarówki można dać LED i rezystor szeregowo?
No właśnie ja bym zrobił czerwone połączone z białymi, z 3 wyjście bym wykorzystał do podświetlenia przedniej kabiny albo obu, żeby można je było gasić.
Ja jednak wolę mieć możliwość wyłączenia czerwonych. Jeżeli bardziej zależy nam na realizmie niż na bajerach, to znacznie istotniejsza jest możliwość wyłączenia czerwonych świateł gdy lokomotywa ciągnie pociąg, niż bajer w postaci oświetlenia kabiny. W rzeczywistości niedopuszczalne jest, by w lokomotywie prowadzącej pociąg świeciły się tylne czerwone światła. Podobnie niedopuszczalne jest, żeby w środku składu na jakimś wagonie świeciły się światła końcowe.
I jeszcze jedno: w Polsce w IV epoce białe światła w dzień nie były obowiązujące (nie stosowało się sygnału Pc 1 w ciągu dnia). Ale przy jeździe lokomotywy luzem, z tyłu musiały być światła czerwone. Tak więc samo wygaszenie czerwonych przy włączonych białych światłach z przodu załatwia tylko pierwszą sprawę: jazda pociągu ze składem. Do jazdy lokomotywy luzem potrzebna jest możliwość zaświecenia czerwonych świateł z tyłu lokomotywy
bez włączenia przednich białych świateł. Dlatego ja w swoich modelach wykorzystuję do niezależnego sterowania czerwonymi światłami dwa dodatkowe wyjścia funkcyjne.