• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TY2-119 kartonowy model 1:25

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0

niki68

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witaj

Jeżeli tak wygląda debiut w modelarstwie kolejowym, to co będzie dalej?
Pracę domową (od Mariusza) odrobiłeś z bardzo dobrym skutkiem. Świetna robota. Dlaczego nie prezentujesz swojej pracy na którym z forów modelarstwa kartonowego? Będzie raźniej, a i o poradę łatwiej.

Pozdrawiam

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam-hm czemu nie publikuje swego modelu na forum modelarstwa kartonowego,a sam nie wiem.Jak pisalem wczesniej to moj pierwszy model kolejowy i bylem ciekaw co o nim beda sadzic starzy wyjadacze w tej materi(o kolejowe modelarstwo biega ,raczej modele:)Ja raczej bawie sie sam dla siebie,i porownuje co saba reprezentuje wzgledem innych,i do tej pory to mi zupelnie wystarczalo Pozdrawiam:)

Marcinlok

Użytkownik
Reakcje
5 0 0
No jak na debiut , to BRAWOOOOOOO .Rewelacja. Swoją drogą to gdzies ty sie uchował ? .
Oby tak dalej .Masz talent i na pewno cierpliwośc . Powodzenia w dalszych pracach . Mozna nacieszyc oko mmmmmmmmmmmmmm ....................... :LOL:

Robert

Znany użytkownik
Reakcje
477 1 0
Napiszę to co poprzednicy. Jeżeli jest to pierwszy model to faktycznie pięknie wyszedł, tym bardziej, że model zawierał kilka drobnych błędów. Ja też tym modelem zacząłem przygodę z modelarstwem kolejowym w skali 1:25. Ładnie ci wyszły ściany przednia i tylna w tendrze. Moje gratulacje.

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
381 10 1
Bardzo ładnie się prezentuje. Gratulacje. Mam pytanie: z kół wycinanych laserowo na pewno skorzystałeś, a czy są dostępne do tego modelu jeszcze jakieś inne detale cięte laserem? Pytam, ponieważ dziś zakupiłem na razie samą wycinankę.

Ty2-911

Użytkownik
Reakcje
15 0 0

tomek 05

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Fajne.Nie lubię kartonówek i to w tej skali zwłaszcza, ale są dla mnie inspiracją do detali w H0.
Parę błędów widzę np. blacha poddymnicza, ale generalnie bardzo fajnie jak na premierę.

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam-wiec ja naklejalem sruby o srednicy od1,5mm do 2mm z otworem i bez.Nie pytaj tylko ile ich poszlo,bo bylo tego od groma:)Wszystko zalezy od tego jak realistycznie ma ten model wygladac,a jesli idzie o detale ciete laserkiem to ja kupowalem je w Draf-Model.W moim modelu ciete laserem sa tylko kola i wiazary,reszte szlifowalem w paluchach:p.

Srki ze tak pozno odpisuje ale bylem na urlopie:)

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Gdzie moge kupic blaszki fototrawione z nr parowozu ect.Zamawialem je w Hobby-Model ale odpisano mi ze firam Answer upadla i jej produkty nie beda juz dostepne,co za tym idzie rowniez blaszki foto.No i mam problem:( Pozdrawiam

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam-wiec ja naklejalem sruby o srednicy od1,5mm do 2mm z otworem i bez.Nie pytaj tylko ile ich poszlo,bo bylo tego od groma:)Wszystko zalezy od tego jak realistycznie ma ten model wygladac,a jesli idzie o detale ciete laserkiem to ja kupowalem je w Draf-Model.W moim modelu ciete laserem sa tylko kola i wiazary,reszte szlifowalem w paluchach:p.

Srki ze tak pozno odpisuje ale bylem na urlopie:)

Chcialem zapytac gdzie moge kupic blaszki fototrawione z nr parowozu ect.Zamowilem je w Hobby-Model ale odpisano mi ze firma Answer upadla i jej produkty nie beda dostepne,i mam problem:(
Pozdro

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam wszystkich.
Po dluzszej przerwie, ale czekalem na elementy ciete laserowo. I o to pare fotek.

Mysle, ze malowanie tabliczek wyszlo dobrze, a do Pt-47 zrobilem juz na zapas ;)

Tak wygladaja wozki w fazie koncowej

A tak w moim wykonaniu wyglada wykonanie tendera.

Teraz nastepne fotki po zaladunku tendera weglem.

A tutaj dodalem pokretla do zaworow na parowozie.

Tak wygladaja tabliczki po koncowym wykonaniu

Pozostalo jeszcze pare elementow by parowoz nabral ostatecznego wygladu.
Pozdrawiam wszystkich modelarzy.

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam wszystkich. Tak jak napisalem wczoraj, dzis ogladacie ostatnie fotki z budowy mojego parowozu. Moje doswiadczenie w prowadzeniu relacji jest praktycznie zerowe. Postaram sie, by nastepna relacja byla na wyzszym poziomie. Mam nadzieje, ze model zwrocil Wasza uwage. No i tak koncza sie moje wypociny - jakie sa wasze oceny?
Pozdrawiam wszystki modelarzy i ogladaczy :)

Załączniki

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.968 122 22
Nie no, gość se jaja z nas jeszcze robi. ;)
Facet, jakbyś magicznym pistoletem pomniejszył prawdziwy parowóz, tak z 25 razy, a później postawił na stole, to chyba niezbyt by się odróżniał od Twojego modelu. No nie?
Więc ocena końcowa jest jakby oczywista.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 2
Tabor 18
Tabor 33
Tabor 0