• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TY2-119 kartonowy model 1:25

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.719 564 30
Model rewelacyjny, gratuluję! Ale... dwie rzeczy mnie zastanawiają: nigdy nie widziałem takich drzwi dymnicy - zwykle są albo całkiem płaskie, albo wypukłe w środkowej części, natomiast nie spotkałem sie z takim kształtem, jak w prezentowanym modelu, z jakby odsadzeniem środkowej, też płaskiej części. Czy ktoś z Kolegów widział coś takiego? A druga sprawa, to reflektory wydają sie trochę za duże, ale może to kwestia złudzenia, spowodowanego użyciem szerokokątnego obektywu....

Pozdrawiam

Precyzyjny

Aktywny użytkownik
Reakcje
167 2 0
Witam

Po detalach widzę, że wzorowałeś się na moim modelu. Ale klapa dymnicy faktycznie skopana, powinna być płaska. Ogólnie model wyszedł dobrze, większość się będzie zachwycać, ale ja mam świadomość jak można zrobić takiego teigreka, co zresztą zaprezentowałem na tym forum http://forum.modelarstwo.info/viewtopic.php?p=38149#p38149

Powierzchnia farby wygląda za bardzo chropowato, matowo. W przyszłości rozcieraj i poleruj farbę szmatką flanelową. Napisy zachowane z wycinanki obmalowane dookoła farbą psują efekt, lepiej byłoby zastosować kalki (można nabyć u mnie http://www.konradus.com/forum/read.php?f=9&i=19931&t=19931&filtr=0&page=1). Ślady ściekania wody z tendra i inne zardzewienia trochę wyglądają nienaturalnie, jakby maźnięte farbą, a nie ubrudzone. Nie piszę tego by się czepiać tylko po to, abyś wiedział na co zwrócić uwagę w następnym modelu. Jest dobrze, będzie lepiej, moje gratulacje.

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
545 0 0
Witam. Dzieki za slowa krytyki,wyciagam z nich wnioski.Sami wiecie ze robiac pierwszy model trzeba zaplacic frycowe(wiecie o czym mowie).Rozumie Mariusz ze sie nieczepiasz kumam spoko,ale klejac ten model bylem ciekaw jak sobie z nim poradze. Faktem jest ze robiac go drugi raz wyszedl by zupelnie inaczej. Nastepny model mam nadziej bedzie lepszy:) Serdecznie pozdrawiam

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.226 451 99
Zacna praca, ale ....tak przy okazji skoro kolega wyżej odgrzał temat, to jest dział 1:87. Wydaje mi się, że lepiej by było gdyby ten temat przewędrował do działu "Skala 1:43.5 (0) i większe (I, II)"...
Pomijam fakt, że klikanie w miniatury zdjęć nic nie daje bo tak jakby serwer nie odpowiada (tak to jest jak się zdjęć nie wrzuca na forum)...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 2
Tabor 18
Tabor 33
Tabor 0