Dotarł do mnie próbny zestaw oświetleniowy dla wagonu bagażowego F (Roco 74222), stąd krótka relacja.
- widok ogólny; poprosiłem
@Kamilb o elementy luzem, aby sprawdzić w boju jak najlepiej złożyć wszystko razem:
Z tyłu widać zestaw blaszek do odbioru prądu Roco 96766. Od pewnego czasu montuję je w każdym wagonie dwuosiowym, ponieważ dają bardzo małe opory toczenia. W tym wagonie zaplanowałem montaż po jednej blaszce na biegun:
- najpierw przymiarka kondensatora w miejscu, gdzie drużyna oddawała się rozmyślaniom nad sensem rozkładu sieciowego:
- Roco przewidziało otwory na blaszki w ostoi:
- blaszka na miejscu:
- prowadzenie przewodów w rowkach przewidzianych przez producenta (w miejscu załamania można zapuścić niewielką ilość CA, aby przewód nie poruszał się podczas składania wagonu):
- niestety otworów w podłodze wagonu producent nie przewidział, więc samodzielnie musimy wywiercić otwory:
- poniżej widać ułożenie elementów na górze; kontaktron można przewlec przez dach, bądź wyciąć fragment plastiku pomiędzy nóżkami; wedle uznania:
- po umieszczeniu płytki ścianki działowe wymagają niewielkiego zeszlifowania od góry o ok. 0,5mm; na zdjęciu po zebraniu zbędnego materiału:
- widok przed zamknięciem od góry: