W trakcie porządków dokopałem się do resztek traktorka który od paru lat zalegał ,a ponieważ postanowiłem że podłubię trochę te modele które kiedyś zacząłem a nie skończyłem .
Inną alternatywą był kosz na śmieci , nie bez znaczenia było też znalezienie dwóch zdjęć z historii naszego drogownictwa na których jest Fordson .
Tak więc zdjęcia uratowały obiekt przed złomowaniem .
Model jest wytworem czeskiej firmy ,niestety wymaga paru przeróbek , najpoważniejszą jest przeróbka karteru silnika a co za tym idzie skrzyni biegów ,oraz obudów mostu .
Po prostu nie trzymają wymiarów względem oryginału .
Drugą kwestią jest to że nie za bardzo interesuje mnie wersja RAF jeśli już to typowy model N używany w rolnictwie ,oraz wersja F i jej konwersja Trakson .
Nieco ogarnąłem sam model i dorobiłem koła ,tylnie siedzisko .
Oczywiście teraz czaka mnie dopracowanie detali , na razie wygląda to tak .
Inną alternatywą był kosz na śmieci , nie bez znaczenia było też znalezienie dwóch zdjęć z historii naszego drogownictwa na których jest Fordson .
Tak więc zdjęcia uratowały obiekt przed złomowaniem .
Model jest wytworem czeskiej firmy ,niestety wymaga paru przeróbek , najpoważniejszą jest przeróbka karteru silnika a co za tym idzie skrzyni biegów ,oraz obudów mostu .
Po prostu nie trzymają wymiarów względem oryginału .
Drugą kwestią jest to że nie za bardzo interesuje mnie wersja RAF jeśli już to typowy model N używany w rolnictwie ,oraz wersja F i jej konwersja Trakson .
Nieco ogarnąłem sam model i dorobiłem koła ,tylnie siedzisko .
Oczywiście teraz czaka mnie dopracowanie detali , na razie wygląda to tak .
- 3
- 1
- Pokaż wszystkie