Każdy ma jakiś model na którego czeka aż z zapowiedzi stanie się namacalnym faktem .
Tak było i w tym przypadku , tym bardziej że to kultowy traktor Wielkiej Wojny czyli to co lubię .
Do holowania wydłubie dla niego armatę 60 funtową taką jaka znajduje się w zbiorach MWP.
Zdobycz wojenne na bolszewikach ,sam zaś ciągnik też miał nasz epizod .
Były prawdopodobnie używane w Pierwszym Pułku Artylerii Najcięższej .
A z całą pewnością znajdowały się na stanie Centralnej Składnicy Samochodowej .
A jak jest z modelem , ano w dość obszernym pudełku parę ramek , i tu mój entuzjazm nieco opadł jak im się bliżej przyjrzałem .
Dużo nadlewek , a same detale nieco przypominają produkcje starego Airfixa , no ale cóż trochę szlifowania ,szpachlowania i myślę że będą z tego ludzie .
A potem zrobię wersje pochodne czyli Holta 120 i mniejszego 45.
Tak było i w tym przypadku , tym bardziej że to kultowy traktor Wielkiej Wojny czyli to co lubię .
Do holowania wydłubie dla niego armatę 60 funtową taką jaka znajduje się w zbiorach MWP.
Zdobycz wojenne na bolszewikach ,sam zaś ciągnik też miał nasz epizod .
Były prawdopodobnie używane w Pierwszym Pułku Artylerii Najcięższej .
A z całą pewnością znajdowały się na stanie Centralnej Składnicy Samochodowej .
A jak jest z modelem , ano w dość obszernym pudełku parę ramek , i tu mój entuzjazm nieco opadł jak im się bliżej przyjrzałem .
Dużo nadlewek , a same detale nieco przypominają produkcje starego Airfixa , no ale cóż trochę szlifowania ,szpachlowania i myślę że będą z tego ludzie .
A potem zrobię wersje pochodne czyli Holta 120 i mniejszego 45.
- 3
- 2
- Pokaż wszystkie