• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TOLOLOKO Ol49-7

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
Ty2-911 napisał(a):
Pod pojęciem "zwykli ludzie" miałem na myśli takich, którzy mogą wydać na jeden model dobrej jakości do 2000 zł (w porywach do 2500 zł).
7000 czy 8000 zł za jeden model, to cena już dla wybrańców. Taka cena przecież automatycznie odrzuca prawdopodobnie jakieś 98 % tych, którzy by chcieli mieć jeżdzący, dobrej jakości model Ol49 w swoich kolekcjach.
Grzmotnął się Pan o 2-4K w dół.
Podrożało. Nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma.

Tomek

P.S.: Cytat z ubikacji - "Żądasz kultury? Zachowaj ją sam".

Załączniki

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.129 277 41
Baciar napisał(a):
"Nie róbmy narodowej tragedii w której już zdążyły paść słowa z Ewangelii w durnym kontekście ... Baciar ...po co ?!"

Andrzej,
bo tak czasem trzeba - nie po to powstało Pismo, żeby zdobiło regały nuworyszy, ale po to żeby Je znać.
Znać ale nie nadużywać Pisma Świętego do głupot :devil:

Co do reszty pełna zgoda.
Tomek
No to git Tomek ! :twisted:

Edit: Gauleiter Molenda podziękuje Ci za ten nagły awans już dziś wieczorem :)
Terminy tele-rozmów ze mną wyznaczam JA !
Dziś wieczorem nie da rady ... krążę za długonogą ... :twisted:
Ale dziekuję Ci Tomku za inicjatywę ;)

Edit : Z Gauleiterem porozmawiam w cztery oczy, bez świadków ,poza niczyją wiedzą, w terminie jaki sobie ustalimy wspólnie z Gaulaeiterem.Oczywiście przy butelce.A treści rozmów pozostaną naszą tajemnicą , bynajmniej nie o polityce i nie o "Oleńce"... :)

Reakcje
11 0 0
BORUCH napisał(a):
Nie wnikając w meritum modelarskie pragnę zauważyć, że:
TLLK napisał(a):
Drogi Ty: kim Ty jesteś.
Przedstaw się z imienia i nazwiska nie ukrywając się pod "nickiem".
Cyrki? Sam jesteś cyrki. Nie masz żadnej wiedzy aby się z nią dzielić w TAKI sposób na Forum :D
Normalne jaja. Z takich "autorytetów" składa się Forum. I mogą pisać sobie w każdym wątku, co im dyktuje "rozumek". No wielki szacun dla demokracji.

Tylko za tę kasę trzeba milczeć a jebać polaczka :shock:

Drogi Ty, NIKT się nie zjawia z genialnymi pomysłami, bo NIKOGO takiego poza moją firmą nie ma. Jestem najlepszym head hunterem w tej branży w Polsce :LOL:

Z PALCEM W DUPIE zrobimy sztywną Tolooelkę!
Ze "sztywnymi" blokami cylindrowymi. I bez szpar! Pikuś! Pan Pikuś!
Nie NAS uczyć tylko Wy się!
Ta wypowiedź to szczyt bezczelności , chamstwa, grubiaństwa, megalomanii i po prostu brak słów...
A za używanie słów nieprzyzwoitych i obrażanie innych użytkowników powinny zostać wyciągnięte konsekwencje i to obojętnie czy słowa były "ad personam" czy jako przecinek!!!. Tak zachowują się ludzie, którym brakuje po prostu dobrego wychowania i argumentów. Mogą być (czy nawet są - nie mnie to osądzać) mistrzami w swoim fachu, ale przez to nie powinni się wywyższać i dyskredytować innych. Dyskusja - tak, obrażanie - nie!!! Z tym head hunterem to też gruba przesada.
Zamiast tej całej pożałowania godnej tyrady wystarczyło napisać: "Dziękuję Panu bardzo za wszelkie uwagi. Rozpatrzę je bardzo wnikliwie. Zapraszam Wszystkich do dalszej dyskusji"
Brzmi inaczej a znaczenie....
I nie chowam się za nickiem
Piotr Boruch
Całkowicie zgadzam się z tym, co napisał Piotr.

Moim zdaniem Tololoko po prostu udowadnia swoimi postami, że ma gdzieś ludzi, których nie stac na jego Oelkę. Oczywiście ma też swoich obrońców.

Tololoko napisał:
" Normalne jaja. Z takich "autorytetów" składa się Forum. I mogą pisać sobie w każdym wątku, co im dyktuje "rozumek". No wielki szacun dla demokracji. "

Czy ta wypowiedź oznacza, że chciałby Pan Panie Anatolu, żeby Forum było dostępe tylko dla osób wybranych i chwalących Pana modele bez żadnej krytyki ?

Tololoko napisał też :
" Drogi Ty, NIKT się nie zjawia z genialnymi pomysłami, bo NIKOGO takiego poza moją firmą nie ma. Jestem najlepszym head hunterem w tej branży w Polsce "

Panie Anatolu. To, że nikt się nie zgłasza z pomysłami do Pana, to jeszcze nie znaczy, że nikogo takiego nie ma co ma pomysły.
Może po prostu osoby mające pomysły nie chcą się do Pana zgłaszać ? Bo i po co ? Żeby usłyszeć, że Pana Oelka jest najlepsza i nie da się jej już ulepszyć ?

Odnoszę wrażenie, że Pan z góry zakłada, że każdy model Ol49 zbudowany przez kogo innego będzie gorszy od Pańskiego modelu.

Tololoko napisał także:
" Z PALCEM W DUPIE zrobimy sztywną Tolooelkę!
Ze "sztywnymi" blokami cylindrowymi. I bez szpar! Pikuś! Pan Pikuś!
"

Najlepiej by było, jakby powstały dwie wersje - z łamaną ostoją i "sztywną" ostoją. Wtedy nikt by się nie czepiał tego rozwiązania.

Pozdrawiam.
Michał

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.129 277 41
:arrow: Do Baciar

Jedyne co powinieneś robić to przekopiowywać i wklejać fragmentami i w całości w swoich postach ; objaśnienie Gauleitera Z.Molendy dotyczące tej łamanej ostoi. Oraz nie dopuszczać do ciśnieniowych wypowiedzi tęRękę co Cię karmi :D

Ale Ty wolisz kręcić rączką od wyżymaczki jak baba w maglu w postach będąc przekonany o swojej dobrej menagerskiej robocie ... ba ! zapewne ja też działam na szkodę "Oleńki" w Twoim przekonaniu ! :eek:

Magnum derillium :) , amatorszczyzna , nie dowidzenie meritum sprawy , błędy taktyczne przepraszam menagerskie, .... takie jest moje zdanie na treść Twoich postów.

Czy wyraziłem się jasno o co mi chodzi ?! :twisted:

Pozwolisz że zrobię coś za Ciebie !
To jest bardzo ciekawy argument ...imitacja harmonii !

Konstruktor Gauleiter Z.Molenda :

W naszym przypadku umożliwia to wyposażenie modelu w imitację harmonii łączącej parowóz z tendrem, która znacznie poprawia wygląd, maskując jednocześnie złącza elektryczne. W tym celu niezbędne jest osadzenie kotła na wychylnej ostoi poprzez jego trzypunktowe podparcie, co daje stabilność modelu w ruchu i poprawia płynność tego ruchu- jest to konieczne ze względu na dużą masę własną modelu (ok. 850 gramów).

Ty masz tylko uwypuklać w swoich postach uzasadnienia konstruktora a nie kręcić rączką od wyżymaczki...

Reakcje
11 0 0
Baciar napisał(a):
Ty2-911 napisał(a):
Pod pojęciem "zwykli ludzie" miałem na myśli takich, którzy mogą wydać na jeden model dobrej jakości do 2000 zł (w porywach do 2500 zł).
7000 czy 8000 zł za jeden model, to cena już dla wybrańców. Taka cena przecież automatycznie odrzuca prawdopodobnie jakieś 98 % tych, którzy by chcieli mieć jeżdzący, dobrej jakości model Ol49 w swoich kolekcjach.

Tomek

Niekoniecznie.
Oelka dla ogółu nie musiałby być z blach fototrafionych, które podnoszą koszty.
Może być odlew z dodatkami fototrawionymi. Byle by była powiedzmy takiej jakości jak modele z np. ROCO itp i zachowywała proporcje i wymiary itd.
No i cena oczywiście odpowiednia do jakości.
To by zapewne zadowoliło sporą część chętnych na Ol49, których nie stać na model Pana Anatola.

Pozdrawiam.
Michał

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
@ WOC

Zupełnie nie rozumiem, o co Ci chodzi.
Herbaty byś się napił może?

Andrzej, opanuj się - mosz już wuzetke na Bodzów?
To przewpytę.

Tomek

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.129 277 41
Baciar napisał(a):
@ WOC

Zupełnie nie rozumiem, o co Ci chodzi.
Herbaty byś się napił może?

Andrzej, opanuj się - mosz już wuzetke na Bodzów?
To przewpytę.

Tomek
...a nie nic tak tylko rozgrzewam sie przed spacerem z długoooonogą .... :D

Reakcje
11 0 0
Baciar napisał(a):
Ty2-911 napisał(a):

Tomek.

Zaraz, chwila.
To
" Grzmotnął się Pan o 2-4K w dół. Podrożało."
dotyczyło ceny za Tololokową Ol49 tak ??
Tzn, że teraz model kosztuje 9 000 a nawet 12 000 zł ?? :shock: :shock: :shock:

A

Adam-H0

Gość
Co was tak meczy ta cena - moze kosztowac 15 tys - i co to kogo kolwiek obchodzi ??
8)
pare lat temu ogladelem Ferrari - checia zakupu 8) wsiadlem i wysiadlem szybciej niz to bylo mozliwe :D
kto placi takie pieniadze za ten samochod to nic tylko FIAT moze nie Punto, ale wloskie nic,
a kosztuje majatek :D
na wszystko jak jest popyt jest cena :roll:
TAK BYLO I TAK BEDZIE 8)

dyskutujecie filozoficznie tak przed swietami o niczym :D

oglosilem cene na Stara 80 - 100 zl, a ludzie placa na Allegro po 255 zl, bo recznie robiony :roll:
tak by mozna dlugo dawac przyklady ;)
gdzie TOLOLOKO sprzedaje po 150 zl ????

wiec gdzie tu dojdziesz skladu i ladu :|

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
Ty2-911 napisał(a):
Zaraz, chwila.
To
" Grzmotnął się Pan o 2-4K w dół. Podrożało."
dotyczyło ceny za Tololokową Ol49 tak ??
Tzn, że teraz model kosztuje 9 000 a nawet 12 000 zł ?? :shock: :shock: :shock:
Panie Michale.

potknął się Pan o margines błędu statystycznego - 10-13K.

Tym niemniej, zaproszenie nadal aktualne.

Tomek

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Adam-H0 napisał(a):
... wsiadlem i wysiadlem szybciej niz to bylo mozliwe :D
A przejechałeś się może ?
Bo to o to chodzi w pojazdach z koniem na masce.
Nie o spartankę inside ;)
Zapewniam, że silnika, przeniesienia napędu i zawieszenia "z koników" nie uświadczysz w... punto :idea:

A

Adam-H0

Gość
przyznam sie, ze powodem rezygnacji byl brak miejsca dla mojego kochanego ciala :D
ku uciesze reszty rodziny - musialem kupic to co miescilo moje gabaryty z gwiazda na masce 8)
ale moje chlopaki juz mialy okazje pojezdzic z ojcem takimi rakietami jak Porsche Carrera S4 :roll:
ale to bawi do czasu - poza tym jedyne miejsce gdzie mozna pojezdzic to niektore kawalki w niemczech i to tam tez mialem juz szarpanie z glinami o niezachowany odstep do samochodu z przodu - gdzie nie dali sobie wytlumaczyc ze jadac 200 odstep ma byc 100 m to jak pokazac palantowi ze chce go wyprzedzic ???

no ale z wladza, ktora lata dziury w budzecie nikt nie wygral :D

PS

teraz zamiast na samochody wydaje na formy - nie wiem czy to tak samo atrakcyjne ;)

przepraszam ale zasmiecamy watek :?

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Przedni wątek a my tu od tematu...
Baciar napisał(a):
Dobre.
Dodatkowo jeszcze w kontekście tego co napisał Drakula o menadzerce...
Bo np. w innym wątku dotyczącym w sumie tego samego czytamy Autora w/w cytatu:
viewtopic.php?p=116037#p116037
...
Cóż...
Posty Tololoko do respondentów otwartego forum - "niezłe".
viewtopic.php?p=116211#p116211
Daj spokój Baciar. Producent pewnych reguł powinien się trzymać - lub nie pisać...

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Ty2-911 napisał(a):
Baciar napisał(a):
Ty2-911 napisał(a):

Tomek

Niekoniecznie.
Oelka dla ogółu nie musiałby być z blach fototrafionych, które podnoszą koszty.
Może być odlew z dodatkami fototrawionymi. Byle by była powiedzmy takiej jakości jak modele z np. ROCO itp i zachowywała proporcje i wymiary itd.
No i cena oczywiście odpowiednia do jakości.
To by zapewne zadowoliło sporą część chętnych na Ol49, których nie stać na model Pana Anatola.

Pozdrawiam.
Michał
Mam świetny pomysł, napisz do Mercedesa aby do S-ki nie wrzucali tylu poduszek, komputera, skórzanych foteli a może nawet i wycieraczek - wtedy może zejdą z ceną do WV Golfa i wtedy wreszcie będę mógł sobie go kupić :D

D

Dariusz

Gość
Ty2-911 napisał(a):
I bardzo dobrze, ze 98% nie stac na model. Drogie rzeczy nie byly, nie sa i nie beda dla wszystkich. Jak kto nie ma kasy to nie kupuje i jest to jego problem. Tolo moze sprzedawac za miliony. Jego produkt i jego sprawa.
Czy sprzeda to juz sprawa rynku. Rynek mu to zweryfikuje. Ale widocznie ma kupcow i bardzo dobrze.
Male dziecko jestes, ze takie durnoty wypisujesz?
Napisz do producenta Ferrari, zeby robil tansze auta bo wielu chcialoby miec fajne sportowe auto tylko nie za takie ceny jak oferuja. :D :D :D

Reakcje
11 0 0
Rafał G. napisał(a):
Mam świetny pomysł, napisz do Mercedesa aby do S-ki nie wrzucali tylu poduszek, komputera, skórzanych foteli a może nawet i wycieraczek - wtedy może zejdą z ceną do WV Golfa i wtedy wreszcie będę mógł sobie go kupić :D
A nieby dlaczego ja mam tam pisać ?? :shock:
Proponuję, żebyś sam napisał.
Mnie Mercedesy nie interesują.

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Ty2-911 napisał(a):
Rafał G. napisał(a):
A nieby dlaczego ja mam tam pisać ?? :shock:
Proponuję, żebyś sam napisał.
Mnie Mercedesy nie interesują.
Powtórzę za Dariuszem, TOLOLOKO robi taki model i tyle sobie za niego winszuje, moje porównanie z Mercedesem miało Ci uzmysłowić o jakiej klasie modeli tu jest mowa. Chciałeś aby TOLOLOKO nie zrobił w modelu tego czy tamtego a za to zszedł z ceny, tylko po co miałby to robić - ale to już Ci Dariusz opisał nie będę się powtarzał. Mnie też nie stać na ten model jak i na dużo innych ekskluzywnych wynalazków i jakoś mogę z tym żyć. Mam nadzieję, że moderator przeniesie te rozważania tam, gdzie ich miejsce (bocznica).

Reakcje
11 0 0
Baciar napisał(a):
Panie Michale.

potknął się Pan o margines błędu statystycznego - 10-13K.

Tym niemniej, zaproszenie nadal aktualne.

Tomek
Ja już wymiękam z tą ceną. Po Nowym Roku będzie ten model kosztował pewnie 15 000 zł, bo podatki podniosą.

Tak czy inaczej wypowiedź Tololoko była chamska i egoistyczna. Gdyby odezwał się tak jak na producenta modeli przystało, czyli uprzejmie, to zapewne nie byłoby tej całej durnej dyskusji.

Ale Tololoko musiał zaznaczyć swoją najwyższą pozycję w świecie modelarskim, bo chyba już taki jest, że zawsze będzie uważał się za lepszego od innych, choćby nie wiem kto jaką Oelkę by zbudował. Takie odnoszę wrażenie po jego wypowiedziach.
I tyle w temacie.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 1
Tabor 31
A
Tabor 11
A
Tabor 47
Tabor 19