• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TMF - MODELE - NOWOŚCI - ZAPOWIEDZI

B

bobby74

Gość
Safari na ipadzie rzeczywiście prawie cyrylicę ;) wyświetla, ale otwierając stronę w innej przeglądarce na tym samym ipadzie wyświetla już czytelną czcionkę.

Załączniki

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
432 13 17
Ja rzadko przeglądam internet w telefonie, a piszę prawie wyłącznie na komputerze.
Nie tylko Ty, sądzę że większość korzysta z komputerów które są równie dostępne jak komórki (w pracy, w domu itd.)
Co nie zmienia faktu że skoro jednak jest taka opcja to warto aby była czytelna dla korzystających z niej.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.706 128 11
Może rzeczywiście sie nieprecyzyjnie wyraziłem. Patrze po sobie i towarzyszach podróży do pracy którzy spędzają godziny ze wzrokiem wlepionym ekran komórki. Zeby jednak zakończyć tą dyskusje prosiłbym kolegów Tomków żeby wzieli komentarze o czcionce pod uwagę

Reakcje
37 0 0
Witam,
Chciałbym podzielić się spostrzeżeniami na temat modelu SN61, który niedawno zagościł w mojej kolekcji.
Wybrałem miniaturę wagonu SN61-168 stacjonującego w Chabówce. Jako, że nie zamierzam łączyć wagonu motorowego z wagonami doczepnymi wykonana została na moje życzenie pełna imitacja czoła z przewodami i sprzęgiem śrubowym, a bez dziury w fartuchu na sprzęg i bez gniazda sprzęgu. Dzięki temu model zyskał realistyczny wygląd. Bardzo wysoko oceniam jakość wykonania modelu, wszystko zmontowane jest równo i czysto, spotkałem się na forum z krytycznymi uwagami dotyczącymi jakości np. wagonów 120A, ja w przypadku modelu SN61 z żadnymi z opisywanych uchybień się nie spotkałem. Świetny poziom prezentuje malowanie, gładkie bez nierówności czy innych "śmieci", z ostrymi granicami kolorów. Dobry poziom trzyma oznakowanie, w tym bardzo ładne trawione oznaczenia serii i numeru. Bardzo ładnie wyglądają również okna z filigranowymi ramkami i wnętrze modelu. Na wysokim poziomie wykonano również oświetlenie, przy wykorzystaniu sterowania cyfrowego możliwe jest wyświetlanie całej gamy sygnałów stosowanych na PKP, również oświetlenie wnętrza i osobno załączane oświetlenie kabin oraz przedziału silnikowego dodają modelowi uroku. Wisienką na torcie jest czerwone oświetlenie końca składu wykonane w taki sposób, że świecą się tylko niewielkie czerwone "kropki" - jak w oryginale. Model napędzany poprzez jeden wózek porusza się płynnie i cicho, minimalne "szarpanie" zaobserwowałem jedynie przy bardzo powolnej jeździe. Prawdziwą gratką jest natomiast dźwięk, czysty i wyrazisty, jak dla mnie najlepszy jaki dotychczas słyszałem dla pojazdów spalinowych, nagrany na stacjonującym w Chabówce oryginale. Polecam ten model wszystkim miłośnikom wagonów motorowych PKP, gdyż pomimo typowej dla wysokiej jakości wyrobów manufakturowych ceny, model ten będzie z pewnością ozdobą każdej kolekcji.

J

Jurek ST44

Gość
Którym ? Bo jakoś w Rybniku nie widzę .
[DOUBLEPOST=1464962495][/DOUBLEPOST]jest sorry, ale dopiero po wpisaniu czego się szuka

OP
OP
TMF

TMF

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH DO ODWIEDZENIA NASZEGO STOISKA NA :

III Trybunałach Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2016
w dniach 18-19.06.2016
Będzie możliwość zapoznania się z modelem SN61 GANZ

OP
OP
TMF

TMF

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
NA III Trybunałach Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2016

ZOSTAŁ ZAPREZENTOWANY MODEL SN61 w wersji SR 001

Model będzie w ściśle limitowanej edycji i powstanie zaledwie tylko kilka sztuk.

TR3.JPG TR4.JPG TR5.JPG TR6.JPG TR7.JPG TR8.JPG TR9.JPG TR10.JPG TR11.JPG TR12.JPG

OP
OP
TMF

TMF

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
NOWOŚCI

NOWE ZDJĘCIA UNIKATOWYCH MODELI WYKONANYCH DLA NASZYCH KLIENTÓW WEDŁUG ICH ZAMÓWIEŃ.

Wersja wagonu z trzema reflektorami (nie wszystkie numery były w nie wyposażone), na zdjęciach numer 133 z MD Chojnice, wersja wagonu z pierwszej serii dostawy (numery 1-130) z "wiadrami", specjalne wykonanie numeru 82 z MD Laskowice Pomorskie z otwartymi drzwiami i ładunkiem w przedziale bagażowym (w/g opisu dostarczonego przez klienta) oraz wagon SN61-534 z MD OLSZTYN w charakterystycznym malowaniu.

I TY MOŻESZ TAKI MIEĆ

KUP SOBIE CLAYTONA

UWAGA!!!!!
OSTATNIE SZTUKI DO ZAMÓWIENIA W :

ŚWIAT MODELI RYBNIK