• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TMF - MODELE - NOWOŚCI - ZAPOWIEDZI

114

Użytkownik
Reakcje
9 0 0
Norma, tak samo jak np koncept Hondy type-R który różni się znacznie od modelu finalnego... proszę, poczekajmy przynajmniej do wersji przed seryjnych...
Czy Ty wiesz o czym My tu mówimy?
Mam 2 wagony Cargo.
Ps.
A Iie Ty masz ??? wagonów TMF ??
Ps.2
Mam 10 talbotów CARGO - TMF wersja dla limitowanych.
Ile Ty masz???

Ostatnio edytowane:

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
275 3 1
Panowie,

Są już może znane przydziały i daty rewizji?
Modele w istocie wyglądają zacnie.

Sorry, że odbiegam od wątku z ostatnich 2 stron...;)

114

Użytkownik
Reakcje
9 0 0
Witam.
Jedni kupią 6 - 8 EU SIÓDEMEK Piko a ja mam dwie SIÓDEMKI SM - Cargo i IC, każdy może przeliczyć cenę do ilości i jakości ???, i Ja czkam na ET41.
Wcześniej Ktoś powiedział, że SN61 mało kto zna z MŁODYCH - oni tego nie kupią - kupią tylko Ci co tym jeździli.
Cena ręcznej roboty w tym Kraju " POLSKA" jest porównywalna przez wielu do miski ryżu w Chinach, i tu jest błąd, o przygotowaniu projektu, form, trawieniu blach, tampon druku i tak dalej i na finał ręczny montaż i malowanie , o tym się nie myśli i nie mówi, a to są koszty i co ?? finałem jest to co MY TYGRYSY LUBIMY "DETAL".
Pozdrawiam.
Jan

Z

Zv

Gość
A mnie cena nie dziwi. Dużo to kasy ale czy drogo? Nie. Taka praca musi mieć wartość. Skoro znamy cene full opcja to może podyskutujemy czy warto jak poznamy szczegoly konstrukcji. Z czego i w jakiej technologii ten wagon powstał. Jak jest zrealizowany napęd. Wtedy pogadamy o cenie. ☺

OP
OP
TMF

TMF

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
A mnie cena nie dziwi. Dużo to kasy ale czy drogo? Nie. Taka praca musi mieć wartość. Skoro znamy cene full opcja to może podyskutujemy czy warto jak poznamy szczegoly konstrukcji. Z czego i w jakiej technologii ten wagon powstał. Jak jest zrealizowany napęd. Wtedy pogadamy o cenie. ☺

Model wagonu silnikowego z napędem spalinowym SN61 Ganz-Mavag

Model został wykonany całkowicie ręcznie z blach fototrawionych z dodatkami z żywic poliuretanowych.
W ofercie mamy obydwa rodzaje wagonu, zarówno te z pierwszych dostaw (do numeru 130) jak i nowsze.

W opracowaniu jest również model wagonu do utrzymania sieci trakcyjnej SR61-001 jak i SR61-002.

Wagony wykonujemy na indywidualne zamówienia, możemy wykonać każdy numer jak i malowanie.
W standardzie są koła o profilu RP25, dekoder dźwiękowy ZIMO MX645P22 z wgranym oryginalnym dźwiękiem silnika
Ganz-Jendrassik.

W modelu zastosowaliśmy innowacyjne rozwiązania eliminujące całkowicie połączenia wykonane przewodami, co prowadzi
do bezawaryjności układu elektrycznego.

Odbiór prądu odbywa się za pomocą wszystkich kół. Mikroprocesor ze specjalnie
napisanym programem dla tego modelu pozwala na wyświetlanie sygnałów pociągu zgodnych z instrukcją E1. Załączanie
oświetlenia przedziału pasażerskiego, bagażowego i silnikowego oraz kabin maszynisty realizowane jest oddzielnie.

Gniazdo PluX22 pozwala na maksymalne wykorzystanie funkcji dekodera, oraz zastosowanie kondensatora UPS który jet już
zamontowany wewnątrz. Napęd został oparty o wózek japońskiej firmy Tenshodo.

Wszystko to składa się na wyeliminowanie
ingerencji w układ elektryczny i mechaniczny, przez co czynności serwisowe zostały ograniczone do minimum, jak i również
uzyskaliśmy doskonałe właściwości trakcyjne.

Kilka danych technicznych:
Waga modelu 350g
Długość modelu ze zderzakami 278,5mm
Minimalny zalecany promień skrętu R3 434mm
Gniazdo sprzęgu KKS NEM 362

Pragniemy złożyć specjalne podziękowania dla wszystkich którzy przyczynili się do powstania tego modelu.

Tomasz Żak, Tomasz Małkowski
TMF

Z

Zv

Gość
Rozumiem że buda jest cała z blach a tylko dach i detale żywicy? Czy napędzany jest jeden wózek czy oba?

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.464 32 10
Czy można sią spodziewać zdjęć pokazujących detale i jakość ich wykonania, a nie jedynie ogólne podobieństwo do oryginału?

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
275 3 1
Czy @TMF przewiduje wykonanie wagonów SN61 I serii z klasycznymi reflektorami PKPowskimi "wiadrami"?

7915571662_8124768e9f_b.jpg

Na prezentowanych to tej pory fotkach modelu I seria wagonu ma stary typ lamp z tzw "znaczkiem mercedesa". Są one o kapkę miejszej średnicy i zupełnie innym wyglądzie. A w trakcie eksplatacji zostały wymieniane na "wiadra". Czy będzie możliwość zamówienia modelu z takimi właśnie lampami?
4029242310_b82692851e_b.jpg

798393.jpg

(źródło: google grafika)

Swoją drogą pytanie do zorientowanych w temacie. Od kiedy w I serii Ganz-ów montowali "wiadra"?

Najstatsze zdjęcie jakie znalazłem jest datowane na 1975 rok. Pytanie czy wcześniej też były, jak tak to od kiedy?