• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Taurus na PKP

wolfik

Znany użytkownik
Reakcje
1.013 1 0
Larry napisał(a):
Uwaga, uwaga nadjeżdża "Husarz" :shock:

http://intercity.pl/?page...how&cmn_id=1384

Nie mogli wymyślić lepszego?
Pocieszajace jest, ze przynajmniej kolejarze uszanowali tradycje, bo wojsko i MON nie potrafilo, ozdabiajac projekt smiglowca bojowego logo ze skrzydlem husarskim i napisem HUZAR. Zenada.

Co do lokomotywy. Czy jesli beda nastepne to kazda bedzie miala swoja nazwe?

Larry

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
wolfik napisał(a):
Co do lokomotywy. Czy jesli beda nastepne to kazda bedzie miala swoja nazwe?
Chyba nie, bo z tego co pamiętam był konkurs na nazwę dla całej serii. Nagrodą za wymyślenie nazwy były 2 bilety weekendowe :roll:

Co do malowania to sobie obejrzałem te zdjęcia i na jednym w tle dla lokomotywy stoi wagon i stwierdziłem, że średnio pasuje jedno do drugiego.

adik

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
W sumie to powinien się nazywać taurus jak wszędzie, Husarza bym zostawił dla jakiejś naszej polskiej lokomotywy np. dla tej z ZNLE Gliwice. Szkoda takiej nazwy dla "niemca".

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
jasne ze Taurus - tak sie nazywa wszedzie w Europie anie zaden Husarz, dobrze ze nie wymyslili Zagloba, Jankiel, Kasztelan, Protazy albo Hetman Wielki Koronny

Taurus i basta

A

Adam-H0

Gość
jezeli juz to " austriak " niemcy maja z nim tyle wspolnego co nic simens robi je po calej europie i montuja w austrii i austria jest najwiekszym ich uzytkownikiem ÖBB zakupilo 400 sztuk
i nowe 1216 to juz typowy produkt austriacki - co zrobic :???:

Darek

Użytkownik
Reakcje
42 53 3
Szymon napisał(a):
jasne ze Taurus - tak sie nazywa wszedzie w Europie anie zaden Husarz, dobrze ze nie wymyslili Zagloba, Jankiel, Kasztelan, Protazy albo Hetman Wielki Koronny

Taurus i basta
Spokojnie, napewno były takie propzycje ... Jagienka czy Zbyszko z Bogdańca też napewno :)

S

Sebastian

Gość
Re:

Meggido napisał(a):
Czy ten wynalazek będzie u nas wreszcie jeździć?
Będzie, będzie. Już nawet jeździ :D
Poniżej fotki Husarza z pociągiem EC "BWE" do Berlina, zrobione dziś przed południem na stacji Warszawa Wschodnia. Z góry przepraszam za słabą jakość zdjęć, ale miałem do dyspozycji tylko aparat telefoniczny ;)

Załączniki

Gryzon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,

od dawna czytam Panów teksty, ale pierwszy raz się wypowiadam - co wynika nie z lenistwa, tylko pokory wobec Waszej znajomości tematu.

Jechałem dzisiaj (18.11) pociągiem Berlin-Poznań-Warszawa (EC45). Niestety dopiero wysiadając z pociągu zauważyłem, że był prowadzony przez "Siemensa".

Zdjęcie poniżej - przepraszam za fatalną jakość, ale robione telefonem w niezbyt sprzyjających warunkach Dworca Centralnego.

Pozdrowienia!

Gryzoń

Załączniki

Piotr Sekuła

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Re:

Szymon napisał(a):
malowanie 2/10, jeszcze popierwszej rewizji nasi wyklepia boki mlotkiem i bedzie wygladal jak klepana 09 :) i do tego to denne logo ICC
Przepraszam moderatorów za dwie rzeczy:
1. wygrzebanie wątku;
2. uniesienie się.

A skąd ty, do diabła, możesz wiedzieć, że nasi mechanicy ją WYKLEPIĄ?!?!

Słuchaj:
Po pierwsze, nie licząc Traxx-a Cargo, jest to pierwsza nowa lokomotywa od bodajże 20 lat w sieci PKP. Więc, nasi pracownicy z IC będą o nią dbać - nie pomyślały twoje szare komóreczki o tym?
Po drugie, jest to nowe i standardowe (mam nadzieję) malowanie IC - tak samo, jak niebieskie Cargo. Więc... ja daję osobiście 11/10.
Po trzecie, to logo NIE jest denne, ale, rzecz krótko opisując, "poprawne". Wylicz mi wszystkie malowania spółek, które należą/należały do PKP (wliczając PR).
Po czwarte, to, co napisałeś, jest, wg mnie, pure nonsence.

Later.

psz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Bo tylko pierwszy został uroczyście ochrzczony ;) Będzie ich 10 i nawet trochę szkoda, że nie skonstruowano tak przetargu i kontraktu, by można było dokupić kolejnych 5 czy 10. Bo jeśli, odpukać, nie wypali przetarg na 20 składów zespolonych, to te Husarze mogłyby nam dać coś w postaci RailJeta na ciągu transportowym Trójmiasto-Warszawa-Katowice/Kraków.

Reakcje
2 1 0
psz napisał(a):
Bo tylko pierwszy został uroczyście ochrzczony ;) Będzie ich 10 i nawet trochę szkoda, że nie skonstruowano tak przetargu i kontraktu, by można było dokupić kolejnych 5 czy 10.
Ale przecież mogą rozpisać nowy przetarg, jeśli będą chcieli dokupić. A poza tym to chyba w drodze negocjacji można jeszcze zamówić u nich z tego powodu że wygrali przetarg. Tak chyba zrobione ze tramwajami "Skodillakami" zrobiono we Wrocławiu. Miało ich być 27 a Wrocław zamówił chyba jeszcze trzy do tego.
psz napisał(a):
20 składów zespolonych
Chodzi o coś w stylu Ice 3. Tak przeczytałem.