• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Taurus na PKP

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Akurat dziś otrzymałem od jednego z kolegów linka do .... takiego zdjęcia, które zrobiło na mnie wrażenie i jest widoczne poniżej.
Zdjęcie pochodzi z zagranicznego forum.

Czyli wizualizacje zaczynają nabierać konkretnego kształtu, a co za tym idzie realną stanie się szansa na pojawienie modelu któregoś z producentów we właściwym, naszym malowaniu - rarytas dla wielbicieli VI epoki :?: ..... chyba nie tylko.

Załączniki

A

Adam-H0

Gość
czym sie przejmojecie - mieszkam w austrii 28 lat i bez skrupolow moge wam napisac ze ta banda kmiotkow ledwo wylazla z ziemianki - jak sie wczesniej mowilo granatem od pluga oderwani

ale musimy miec nadzieje ze roco wypusci model - gdzie tylko oni maja odpowiednia forme 1216 istnieje w programie tylko i wylacznie roco

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
max, powiedz proszę, bo nie do końca kumam. To zdjęcie to real gdzieś z fabryki, gdzie rzeczywiście już dla nas składają te lokomotywy, czy to tylko taki fotomontaż, by pokazać jak te maszyny mają wyglądać w naszym malowaniu?

Larry

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Przeczytaj co napisali na tamtym forum.

Ogólnie z tego co się orientuję to w przetargu było, że do końca tego roku Siemens dostarczy 1 sztukę do uzyskania dopuszczenia oraz testów. Reszta dostaw będzie w ciągu paru lat (nie pamiętam ilu). Więc z tego i z tego co napisali na tamtym forum można wywnioskować, że to już egzemplarz pomalowany i niedługo będzie w Polsce.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
CoCu napisał(a):
max, powiedz proszę, bo nie do końca kumam. To zdjęcie to real gdzieś z fabryki, gdzie rzeczywiście już dla nas składają te lokomotywy, czy to tylko taki fotomontaż, by pokazać jak te maszyny mają wyglądać w naszym malowaniu?
Nie kumam niemieckiego, żeby w tej kwestii napisać coś więcej, więc CoCu się będę rozpisywał :D
Z opisu na forum zbyt wiele nie wywnioskowałem, choć przez chwilę miałem wrażenie, że te nasze nie będą nowe, tylko używki pochodzące z OBB po modyfikacji, ale jestem człowiekiem i mylić się mogę :oops:

Makieciarzu nie ma co pisac do tego kmiotka, bo on tego nie będzie rozumiał, a dwa tylko nerwów się najesz jak zacznie się nabijać z Ciebie jak i z każdego innego "polaczka" - niech mu ziemia ...

Larry

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mój niemiecki wnioskuje, że ta konkretna lokomotywa to jest używka z Oebb - ta próbna. Następne będą nowe - to wnioskuje z przetargu. Tak chyba wogóle miało być, że ta pierwsza ma być jak najszybciej, niekoniecznie nowa.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
928 79 5
A. Karczewski napisał(a):
czym sie przejmojecie - mieszkam w austrii 28 lat i bez skrupolow moge wam napisac ze ta banda kmiotkow ledwo wylazla z ziemianki - jak sie wczesniej mowilo granatem od pluga oderwani
Nie, z żadnej ziemianki. Dopiero, co wyleźli z ringstandów 58, w tych kańciatych nocnikach, kwadratowe aryjskie mordy. Taurusa widziałem na żywo w Czechach i Austrii, i bardzo podoba mi się ta lokomotywa, Herkules zresztą tez. Nie moja epoka, elektrowozy mnie nie rajcują, ale ten model PKP byłby fajnym produktem.

A

Adam-H0

Gość
to zalezy pewno od ceny i czy ta lokomotywa wytrzyma polskie realia :LOL:
mialem okazje przejechac sie w kabinie - praca maszynisty jest w niej ciekawsza jak w biurze
:cool:
przy odpowiednio spreparowanej trasie nie musi prawie nic robic - kompletnie automatyczne sterowanie - pozostaje tylko kontrolowanie czy dobrze jedzie :???:

Rutek

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Nie bedzie tak samo
teraz PKP ma inną strukturę - spójrzcie że kupiono już Flirty od Stadlera dla KMów i województwa śląskiego, kmy kupiły już wagony od Bombardiera - to już jeździ, wiec te 10 taurusów też bedzie jeździć z BWE do Berlina