• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja TATRA, LIAZ, KAMAZ itp

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
I ja dołączę do fanów gruszki. Jest naprawdę bardzo fajna. Ale i tak ta Nyska w tle przyciąga wzrok bardziej. Może pokażesz jej fotki w zbliżeniu?

Marek P

Znany użytkownik
Reakcje
12 0 0
Betoniarka zdecydowanie wygrywa ponieważ wiernie oddaje realny wygląd pojazdu. Często spotykam takie betoniarki na Tatrach, różnią się tylko tym, że te które widuję mają czarne pasy na "beczce".:)

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.577 47 0
Balastowa 815 to świetny wóz tak jak i balastowa 813.Ta pierwsza jak widać na zdjęciach doczekała się dobrego modelu.Jakieś loga PKSu dałbym na drzwiach.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.577 47 0
Model byłby bardzo fajny gdyby nie przednia szyba.Tragedia to mało powiedziane a najgorsze że niewiadomo co z tym zrobić.Sam mam 813 w wersji balastowej i chętnie bym ja zrobił na swoją bazę PKSu, ale ta szyba odwleka całe klejenie.

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Świetny temat z świetnymi ciężarówkami. Modele nie wszystkie są super, ale i tak każdy prezentowany dodałbym do mojej listy zakupów. Najfajniejsze z prezentowanych do tej pory to tatra gruszka i ciągnik balastowy z przyczepą (y) Absolutne "must have" :)

OP
OP
M&M

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Niestety koledzy 813 tak ma, że szyba nie pasuje , może jak by mieć trochę więcej modeli na części to można by był się bawić ale jak jest 1 do 1 to >>>>...
Może w obecnej produkcji jest to poprawione ?:rolleyes:

Oto kolejny holownik: 815 8x8
100_4613.jpg
100_4614.jpg

I w bonusie TATRA 148 też holownik z zabudową własnej roboty:

100_4617.jpg
100_4618.jpg

M

Maverick

Gość
Obie Tatry to prawdziwa waga ciężka i oba modele mi się bardzo podobają, choć w 148 brak mi jakichś oznaczeń/loga firmy pomocy drogowej.