• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Tartak "Trzeciewnica"

xxx

Znany użytkownik
Reakcje
3.510 35 0
Rób swoje. Wszystkiego się można nauczyć. Bierz się za robotę bo jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Jak widzisz już jest kilka osób, które chętnie obejrzą Twoje postępy prac.

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
1.001 83 11
Po rosyjsku Кировец, po polsku Kirowiec, a Kirovets to anglojęzyczna pisownia, więc tak, napisałeś poprawnie ale po angielsku.
Jak nie wierzysz sprawdź że: К=k; и=i; р=r; o=o; в=w; e=je; ц=c. I tyle w kwestiach językoznawczych. W kwestach modelarskich
to jestem pełen podziwu dla Ciebie bo wiem, że musisz pokonać przy klejeniu modeli trudności z jakich nawet nie zdają sobie
sprawy ludzie mający zdrowe ręce.

Ostatnio edytowane:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.585 387 20
Po rosyjsku Кировец, po polsku Kirowiec, a Kirovets to anglojęzyczna pisownia, więc tak, napisałeś poprawnie ale po angielsku.
Jak nie wierzysz sprawdź że: К=k; и=i; р=r; o=o; в=w; e=je; ц=c.
Daj już spokój. Poza tym to albo spolszczamy nazwy i piszemy Kirowiec, albo tłumaczymy i piszemy Kirowjec, albo piszemy angielską wersję Kirovets. Każda jest poprawna.

OP
OP
Antez

Antez

Aktywny użytkownik
Reakcje
453 0 6
Zapomniałem dopisać, żebyś w ciągniku zrywkowym spatynował jeszcze boki opon, bo rzadko brudzą się w gliniastym leśnym podłożu tylko czoła z bieżnikiem. Poza tym jeżeli na dioramie nie planujesz linii kolejowej to zawsze możesz przenieść (zrobi to na Twoją prośbę moderator) temat do części samochodowej. :)
Spatynuję, spatynuję... na razie nie mam aż tak dużych umiejętności i nie chcę popsuć modelu.

OP
OP
Antez

Antez

Aktywny użytkownik
Reakcje
453 0 6
Witam Panowie zaraz wlecą zdjęcia, lecz robie je na szybko. Przysnęło mi sie po szkole i jakos tak długo wyszło ,że jak się obudziłem była już 19.30, godzina na zdjęcia taka lekko średnia. Pokażę wam na jakim etapie mam zbudowaną dioramę i budynki :) .

OP
OP
Antez

Antez

Aktywny użytkownik
Reakcje
453 0 6
Teraz tak patrze i fotki są strasznie słabej jakości. Zrobię lepsze! trawa obok betonowej drogi jest do zdarcia i do posiania od nowa.

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.831 235 3
Domyślam się, że teraz jest płyta pilśniowa 5mm, szkoda trochę Twojej pracy. Chyba, że to poligon doświadczalny.
Już wygląda dobrze (y)
Jutro dawaj foty widlaka :podstepny:

OP
OP
Antez

Antez

Aktywny użytkownik
Reakcje
453 0 6
Domyślam się, że teraz jest płyta pilśniowa 5mm, szkoda trochę Twojej pracy. Chyba, że to poligon doświadczalny.
Już wygląda dobrze (y)
Jutro dawaj foty widlaka :podstepny:
Widlak fajna rzecz!
Tylko dlaczego szkoda pracy ? zamierzam ją wykorzystać. Będzie skrzynka 60x80 wkleję /przybiję (zbyt brutalne chyba) makietę na stelaż i będzie GIT, niech się kolega wypowie, chętnie poznam kolegi zdanie i poradę.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.072 68 0
Rafał Ci dobrze radzi.
Masz 15 lat i lekką dysfunkcję niepomagającą w tym co robisz, tak patrzę na tą dioramę i myślę że jak z tego nie zrezygnujesz, to jeszcze przed trzydziestką będą się do Ciebie ustawiać kolejki(y)

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.831 235 3
Dostawy na razie nie będzie, mam to tylko rozplanowane i kojażę , że mare..... robi moduły.
Jak łatwego? Makieta jest za bardzo skomplikowana ??
Chodziło mi o marama..... ciągle to przekręcam :LOL:
Narysuj w wolnej chwili plan z wymiarami skrzynek i infrastrukturą. Boję się, że ta płyta będzie się odkształcać i Twoja już ładna praca pójdzie na marne. Zdobędziesz doświadczenie ale kosztem czasu i materiałów, a już wykonałeś kawał dobrej roboty.

OP
OP
Antez

Antez

Aktywny użytkownik
Reakcje
453 0 6
Chodziło mi o marama..... ciągle to przekręcam :LOL:
Narysuj w wolnej chwili plan z wymiarami skrzynek i infrastrukturą. Boję się, że ta płyta będzie się odkształcać i Twoja już ładna praca pójdzie na marne. Zdobędziesz doświadczenie ale kosztem czasu i materiałów, a już wykonałeś kawał dobrej roboty.
Aaaa okej , racja mare... zaszalał z tym nickiem , plan narysuję pewnie jutro a płyta to racja ,może się odkształcać lecz jest trzymana w warunkach domowych, a propo dobrej roboty to jest moja druga makiet pierwsza była mniejsza i służyła bardziej jako poligon doświadczalny.
Widlak jest pomalowany, na początku kolor zabarwienia masy był pomarańczowy i średni mi się podobał.

OP
OP
Antez

Antez

Aktywny użytkownik
Reakcje
453 0 6
Mam takie pytanko do czytelników wątku:
- czy ktoś zna konkretny kraj w któryw są produkowane ciągniki Franklin?? Wyczytałem ,że w Rumunii lecz mogę się mylić.
- czy występowały w Polsce?