Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Co za fantastyczne prace , kliknął bym „Super” ale wolę napisać: jesteś absolutny top numer jeden w polskiej patynce niczym passat B5 na rynku używanych samochodów z polskich komisów.
Co za fantastyczne prace , kliknął bym „Super” ale wolę napisać: jesteś absolutny top numer jeden w polskiej patynce niczym passat B5 na rynku używanych samochodów z polskich komisów.
Passat B5 wbrew pozorom to bardzo porządne auto. Miałem kiedyś takiego varianta kombi i bardzo mile wspominam to auto. Jedyna wada to zawieszenie wielowahaczowe, ale i to dało się ogarnąć.
Sorry za offtopic, ale z tego co słyszałem to owo zawieszenie wielowahaczowe było ściągnięte z Mercedesa (czy to prawda tego nie wiem, bo na zdjęciach widać coś innego - zapewne owe wahacze w passacie miały inny kształt niż mercedesie), w którym było stosowane przez 20 lat w przynajmniej 4 modelach samochodów. To raczej zaleta a nie wada.
Sorry za offtopic, ale z tego co słyszałem to owo zawieszenie wielowahaczowe było ściągnięte z Mercedesa (czy to prawda tego nie wiem, bo na zdjęciach widać coś innego - zapewne owe wahacze w passacie miały inny kształt niż mercedesie), w którym było stosowane przez 20 lat w przynajmniej 4 modelach samochodów. To raczej zaleta a nie wada.
Czy z merca VW wziął tego nie wiem, za to wiem, że komfort jazdy był bardzo duży, szczególnie po dobrych drogach, idealne zawiesznie na autośki. Jedyna wada była taka, że jak się zaczął sypiać jeden z wahaczy tzw bananów, to trzeba było szybko reagować i wymieniać, bo inaczej po czasie całe zawieszenie do wymiany. Innym ważnym elementem to były pompowtryski, bardzo wrażliwe na kiepskie paliwo, więc jak lałem wahę to tylko z dobrej stacji paliw (nie orlen) albo waha wojskowa i było git.
Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.