• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tabor z warsztatu Telewizor11

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
OP
OP
m_zntk

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
Dzięki za info! Czyli w myśl zasady "jak nie spróbujesz to się nie dowiesz". No cóż, chińczyk rządzi:(

Przy okazji to tylko napiszę "Podziwiam kolegi prace!" Coś wspaniałego! I tylko pozazdrościć talentu.
Pozdrawiam:)

Dzięki za uznanie, robię swoje jak tylko potrafię. Tymczasem walka z rumunem, aby nabrał właściwego wyglądu, usuwanie szwów, nowy kolor dachu, detale trawione i będzie cool lokomotywa ... jadą rumuny ;)

20210323_204806.jpg
20210323_204811.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.884 526 30
Ponieważ kolega @KoVaL nie zechciał odpowiedzieć na moje pytanie i wylogował się z forum, ja wyjaśnię, że wszystkie lokomotywy SP45, zarówno do numeru 100, jak i następne, wychodziły z fabryki w takim samym malowaniu, takim, jak w modelu kolegi @m_zntk: góra pudła i pas dolny (bok ostoi) seledynowe, a dolna część pudła, pod oknami ciemnozielona. Oba te kolory można określić jako zielone, choć oczywiście w różnym odcieniu, dlatego poprosiłem o sprecyzowanie znaczenia określenia "zielono-zielone".

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Ale ta jest jeszcze SP - może jak przechrzcili na SU to zmieniali barwy na bliższe siebie "zielono-zielone" (bo te zielenie na zdjęciu są dosyć "oddalone" od siebie jeżeli chodzi o nasycenie zielenią i odcień.

OP
OP
m_zntk

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
Jest piękna ,ale jak na taki wysoki nr to chyba nie te kolory. Powyżej numeru (w okolicy) setnego były już zielono -zielone.
A co konkretnie kolega @KoVaL ma na myśli mówiąc "zielono-zielone"?
Jeżeli już z nią coś byłoby nie tak to komin podgrzewacza wody.
Ale ta jest jeszcze SP - może jak przechrzcili na SU to zmieniali barwy na bliższe siebie "zielono-zielone" (bo te zielenie na zdjęciu są dosyć "oddalone" od siebie jeżeli chodzi o nasycenie zielenią i odcień.

Panowie, takie dostałem zalecenia i tak zrobiłem, co do kolorów to są jak najbardziej ok, a czy były stosowane w tak wysokich nr ...nie mam pojęcia. ;)

OP
OP
m_zntk

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
Kolejny "lok" zszedł z warsztatu, totalna fikcja dla znajomego z FB, lecz cały opis techniczny loka jest realny poza przynależnością do floty LOTOS ( chociaż kto wie, może Obajtek go kupi po fuzji ORLENU i Lotosa
), kalki projekt własny wraz z wydrukiem.
Wstawiam jako ciekawostkę.

20210326_212719.jpg
20210326_212726.jpg
20210326_212737.jpg

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.882 57 5
Andrzej czy Ty jesteś masochistą ? Czy zawsze musisz się czegoś dopierdolić? Dobrze wiesz co mam na myśli. Po przeczytaniu usuń post bo nie ma co zaśmiecać tak zacnego wątku .
PS. Nie będę siedział na forum tylko po czy ktoś mi odpowie ,wolę sobie z żoną posłuchać muzyki z lp po całym tygodniu pracy.

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.884 526 30
czy były stosowane w tak wysokich nr ...nie mam pojęcia
Przecież już odpowiedziałem na to pytanie.
Dobrze wiesz co mam na myśli.
Nie wiem, ale prawdę mówiąc, już mnie to nie interesuje. Kolory modelu są dobre, więc nie wiem, o jaki inne odcienie zielono-zielonego może chodzić. I proszę o nieużywanie wulgaryzmów, bo to jest sprzeczne z regulaminem forum.
PS. Moje pytanie było wcześniej, niż się kolega @KoVaL wylogował...

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 18
Tabor 24
Tabor 5
Tabor 107
Tabor 4