Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zanim całkowicie zamknę temat kolejek, jeszcze kilka modeli tu się pojawi.
Tym razem robiona od podstawa EU07-361, malowanie oczywiście zgodne z RAL, lakiery samochodowe, nowe oznaczenia własnego projektu czyli kalki, trąbki toczone, wymienione światła wraz z elektryką, w reflektorach wstawione szybki z pionowymi "kreskami", uchwyty techniczne na dachu, wózki zrobione na wzór wózków modeli SM, kabina w kolor, zasłony i firany, pełny trawiony zgarniacz itd ....
Zanim całkowicie zamknę temat kolejek, jeszcze kilka modeli tu się pojawi.
Tym razem robiona od podstawa EU07-361, malowanie oczywiście zgodne z RAL, lakiery samochodowe, nowe oznaczenia własnego projektu czyli kalki, trąbki toczone, wymienione światła wraz z elektryką, w reflektorach wstawione szybki z pionowymi "kreskami", uchwyty techniczne na dachu, wózki zrobione na wzór wózków modeli SM, kabina w kolor, zasłony i firany, pełny trawiony zgarniacz itd ....
Piękne te malowanie, żywe kolory. Mogliby przywrócić w 1:1. Akurat ostatnio dyskutowaliśmy z chłopakami od spraw foto, i te malowanie choć nieco inne, bo dyskusja była o EU07-444 jest świetne.
Kapitalny model.
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
Model jest zrobiony zgodnie z oryginałem, wg zaleceń maszynisty, który jeździł na tym loku. Zanim go zacząłem robić musiałem od niego poznać całą historię tego malowania, mam zdjęcia z kamery video jak malują czołownicę itd, ale nie mam zgody na ich publikację, lok został tak pomalowany w 1995 roku.
Model jest zrobiony zgodnie z oryginałem, wg zaleceń maszynisty, który jeździł na tym loku. Zanim go zacząłem robić musiałem od niego poznać całą historię tego malowania, mam zdjęcia z kamery video jak malują czołownicę itd, ale nie mam zgody na ich publikację, lok został tak pomalowany w 1995 roku.
Czas nagli ... ku końcowi, kolejny lok zszedł z warsztatu, jest to lokomotywa planowa mojego kolegi Sławka Świniucha z Żagania
Lok oczywiście cały robiony od nowa, moje kalki, blaszki od Grześka "Ostbahna", kolor kabiny, itd..