• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tabor z warsztatu Telewizor11

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.495 31 1
Wydaje mi się, że akurat oryginalna lokomotywa pokazana na fotografii prezentowanej przez Mariusza a właściwie jej oznaczenie odbiega od zasad jakie były wytycznymi przy malowaniu lokomotyw z grupy cargo ;) Można ją potraktować jako wyjątek wśród innych :niepewny:
To właśnie na tej lokomotywie jest błąd/błędy w malowaniu :eek:. Wizualizacja pokazana przez Mariusza jest właśnie poprawna bo tak powinno wyglądać logo grupy cargo. Na poparcie tego co napisałem zdjęcia oznaczonych lokomotyw i samo logo ( zdjęcia pobrane ze stron internetowych )
ugubgqksechhnxecmercwycgnivmpqjnunirmufdnqnxyvyxsvwvhqvsusuk.jpg 1d5efc7d-b318-5c25-944a-662b697073c3_w_830.jpg
AR-311049938.jpg
Jeżeli jednak model ma odzwierciedlać oryginał lokomotywy z numerem 034 to faktem jest, że należało by nanieść to błędne oznaczenie :)

OP
OP
m_zntk

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
Czy to nie przypadkiem przerabiany przez Draculę (@DRACULA) model Gützolda - ST44-124 z przydziałem do lokomotywowni Toruń Kluczyki?
Oczywiście, że to Andrzeja robota. Do mnie przybył na mały lifting.

... nie zapomnę szlifowania po pomalowaniu nitek łączących , wycinania i naklejania 198szt przestrzennych fototrawionych bocznych zespołów numerycznych ... na 99 sztukach ... :podstepny:

Solidna robota, przy takich modelach można prowadzić dalsze prace, nie trzeba nic poprawiać.

PPW02

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam, mam prośbę do Pana Mariusza Chilińskiego o kontakt na mój e-mail pwpw0202.wp.pl w sprawie ewentualnego zamówienia konwersji modeli (na Pana profil nie mogę przejść). Dziękuję i pozdrawiam. P.W.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.495 31 1
Witam, mam prośbę do Pana Mariusza Chilińskiego o kontakt na mój e-mail pwpw0202.wp.pl w sprawie ewentualnego zamówienia konwersji modeli (na Pana profil nie mogę przejść). Dziękuję i pozdrawiam. P.W.
Kolego możesz nawiązać kontakt z Mariuszem nawet jak nie możesz tego zrobić z jego profilu.
Najedź w tym temacie na przykład na nick Mariusza zobaczysz takie coś :
zrzut z ekranu.jpg

Następnie kliknij w okienko "rozpocznij rozmowę " i piszesz wiadomość ;)

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 18
Tabor 24
Tabor 5
Tabor 107
Tabor 4