Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jak wstawiam gdzieś jakieś swoje zdjęcia, to naturalne jest to, że zgadzam się na ich publikację i ocenianie. Także nie ma wydawania mojej zgody, bynajmniej ja nie widzę potrzeby.
EP08-006, lokomotywa robiona całkowicie od nowa, gdyż PIKO źle zrobiło brązowy pas. Nowe malowanie, nowe oznaczenia, nowe trąbki, nowe reflektory oraz wymienione płytki oświetlenia, zrobiona na maksa kabina, delikatna patyna. Całość zabezpieczona odpowiednimi lakierami.
To moze ja się wypowiem jako zleceniodawca "co autor miał na myśli", gdyż rzeczywiście w opisie zmian zostało użyte niefortunne sformułowanie. Zakładam ze o co Mariuszowi chodziło, to fakt ze trzeba było przemalować cala lokomotywę ze względu na prześwity tzn sposób w jaki PIKO nałożyło ten pas. Oczywiście racje ma kolega @Andrzej Harassek , bo lokomotywa po przeróbce na odwzorowywać inne malowanie. Zas co do wpisu @ALA, to się nie dziwie ze zadał pytanie, gdyż sam naprowadził mnie na ślad różnic w malowaniu pomiędzy rewizjami w 2005 i 2007 rokiem..
Nie żebym się czepiał, ale tak porównując z moim zdjęciem z 2006 roku, to od razu rzuciło mi się w oczy, że tablice z oznaczeniami są zamocowane na środku tego pasa, zaś na powyższym modelu, wyraźnie u jego góry ...