• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szutrowanie SZUTER ?

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Witam ! Co powiecie Koledzy na to , dobre będzie ?
002.JPG

003.JPG

coś takiego trafiłem w sklepie POCO Wrocław - Bielany , to jest pakowane w woreczki 500g a cena 8,50zł
006.JPG

007.JPG

008.JPG

Skala taka , figurki H0
004.JPG
005.JPG

OP
OP
mattia

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Tak ,rozumiem o co Ci chodziło .[DOUBLEPOST=1413399258][/DOUBLEPOST]Abarth
No ostatnio oglądałem taki jeden młyneczek do kawy ,:eek: cena :eek: całe 85 zł , o k.... a !:)
To przy cenie tego woreczka ...

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.201 1 0
@Abarth

To już lepiej kupić 2 kg żwirku bazaltowego za piątaka i zmielić pod walcem drogowym. Pył z ostrymi krawędziami do sitek 0,1-0,5 i szutrujesz do Poznania i z powrotem ;) Ja się bawiłem młotkiem i postanowiłem, że nigdy więcej...

Tu mam ziarna młotkowane ale na zbyt dużym sitku przesiane (największe jakieś maks 1mm). Tylko się nie śmiejcie bo to pierwsze szutrowanie w życiu było:

Ostatnio edytowane:

vqsoft

Znany użytkownik
Reakcje
4 0 0
ja kiedyś do ojca makiety w tt kupiłem szuter fallera. Były to kamyki okrągłe i farbowane. po kontakcie z wikolem wyszła kupa. którą szybko wywaliłem.. tu może być tak samo

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
@Abarth

To już lepiej kupić 2 kg żwirku bazaltowego za piątaka i zmielić pod walcem drogowym. Pył z ostrymi krawędziami do sitek 0,1-0,5 i szutrujesz do Poznania i z powrotem ;) Ja się bawiłem młotkiem i postanowiłem, że nigdy więcej...
Adam hehehe, najpierw trzeba znalesc walec, potem isc do goscia i powiedziec " ej gosciu, wysypie Ci tu 2 kilo zwirku, przejedz w te i nazot i ja se pozbieram w ciagu pół godziny miotełką" :D

Mattia, miałem na mysli stary elektryczny młynek do kawy schowany w szafie ;)

Reakcje
1.781 13 0
Adamie jeśli chcesz nie przeskalowany szuter do TT, to kupuj szuter do skali N i TT i zmieszaj ze sobą dwa . Proporcje to 1/4 szutru TT i 3/4 N...Możesz też ciut dosypać szutru w skali N+Z..:)