Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Tak, to jest Weinert 74942. Piękny rozjazd... ma prawie 50cm długości (zdjęcia w sztucznym oświetleniu):
Najbardziej mi się podoba, kiedy postawi się obok niego lokomotywę (która normalnie wydaje się spora):
Rozjazd ten to jeden z elementów, które kompletuję do nowego projektu... W 2025 chciałbym pozamykać otwarte tematy (oczywiście nie wszystkie) i z początkiem 2026 ruszyć z budową makiety modułowej stacji na której będzie użyty ten rozjazd
Tak jak napisał @Kris, mat i jeszcze raz mat. Przy rynienkach na skraju dachu dałbym czerni (może pudrami coś pokombinować delikatnie). I te wywietrzniki teraz wyglądają jakby były wklejone...
Tak jak napisał @Kris, mat i jeszcze raz mat. Przy rynienkach na skraju dachu dałbym czerni (może pudrami coś pokombinować delikatnie). I te wywietrzniki teraz wyglądają jakby były wklejone...
Wagon był potraktowany 3 warstwami lakieru matowego, ale może za bardzo rozcieńczonymi (ok. 1:3), a i przed nimi była warstwa błysku (która też pewnie ma wpływ na obecny odbiór).
Jeśli chodzi o rynienki i wywietrzniki to odsyłam do zdjęcia. Sam byłem zdziwiony tym, że wywietrzniki są takie czyste...
Wdrożę wasze rady i za jakiś czas ponownie opublikuję zdjęcia tego wagonu
Zdecydowanie się nie znam (przepraszam, że się wtrącam), ale patrząc na kolor kremowy, skoro wagon ma być stary - dałoby się jeszcze jakoś oddać wypalenie słońcem?