Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Też używam profesjonalnej firmy do tamponowania . W związku z małymi ilościami cena jest piekielna. Ale jakość powalająca. Tu akurat obrzeza kół, których ręcznie nie da rady zrobić perfekcyjnie.
Po za I edycją Drac.Wagg.-Ind. czyli węglarek Eaos w 6 numerach i 2 rodzajach malowania której dokumentacja była z tzw gruntu + korekty K.Koj. Na wszystkie pozostałe edycje wagonów osobowych i towarowych dokumentację opracowywał wyłącznie K.Koj.
Dokumentację do ST44 (ca.18 lat temu)pozyskiwaliśmy m.in od jednego ze znanych w kręgach jej fanów - znawca trakcji spalinowej ale ani imienia ani nazwiska nie pamiętam. Grzegorz ?
Dokumentację 2 edycji parowozów Ty5 i TKt2 wykonywał Tomasz Roszak.
Też używam profesjonalnej firmy do tamponowania . W związku z małymi ilościami cena jest piekielna. Ale jakość powalająca. Tu akurat obrzeza kół, których ręcznie nie da rady zrobić perfekcyjnie.
No proszę. Coraz więcej maszyn wkrada się w modelarstwo. oczywiście jestem "ZA", choć nie ukrywam, że wg mnie nie bez znaczenia jest satysfakcja modelarza, jaką daje tzw. ręczna robota ;-) Nawet jeśli nie wyjdzie idealnie. Pozdrawiam.
@garou kolega widzę nie "otarł" się o modelarstwo profesjonalne. Tam jest tyle maszyn, że większość 'zwykłych' modelarzy nie ma pojęcia jakich Trzeba w to wejść i wtedy będzie wiadomo
I to nie jest kwestia 'roboty ręcznej' a najnormalniejszego profesjonalizmu.
Jeszcze oficjalnie polski parowóz nie został ogłoszony a już 60% nakładu jest zarezerwowane dla niemieckich sklepów... czy to przypadek czy po prostu Drac ma teraz bliżej do Niemiec?
Jeszcze oficjalnie polski parowóz nie został ogłoszony a już 60% nakładu jest zarezerwowane dla niemieckich sklepów... czy to przypadek czy po prostu Drac ma teraz bliżej do Niemiec?
Tak, to prawda. Może tam pojechać.... rowerem.
Rok 2025 może być przełomowym i szczególnie trudnym finansowo. Już dziś warto zrezygnować z palenia, alkoholu, lewych kobiet, wyłączyć niepotrzebne źródła prądu i ograniczyć posiłki.
Będzie czadowo i parowo.
Tymczasem każdy za chwilkę zostanie profesorem w maseczce.
... temat raczej nie kolejowy, ale ... w końcu to mój wątek ...
W Pomruku Hałbicw Takt OMDz butelkami lodowatego piwa Koniec Karnawału w Wilczycy Książęcej 11.3.2025 ...
Po 9 ! wizytach we Wrocku!w ciągu nieco ponad miesiąca , połowa w jakimś neogotyckim szpitalu na testach oka GiGi ( na razie to jeszcze nie psychiatryk ) ...
A każda wizyta to 240 km po najwspanialszej na Świecie A4 z wariatami na zderzaku na prawym pasie - 150km/h nie gwarantuje od
nich spokoju ...
Resztę 60 km po naszych lasach ...
Mienionej nocy urządziliśmy z GiGi prywatkę we dwoje do g. 2.45
Spać się i tak nie dało z powodu ciągłego pomruku hałbic na pobliskim poligonie. Walili do 1 w nocy ...
Więc haubice walili a myśmy całą chałupę energetyzowali przebojami lat 80/90.
Sąsiadów za ścianami wreszcie nie ma ! Jest Wolność !
Kiedy przez przypadek podstawił się 6 minutowy remix OMD - So In Love [Axelsoft's RmX] Atmosfera już dobrze zwilżona lodowatym piwem poszła na pełne obroty ! Ruszyliśmy z GiGi do tańca ! ... śmiejąc się oboje do łez I po piwie i do tańca i jeszcze raz OMD - So In Love ! I jeszcze raz i jeszcze i tak wkoło. Na dół do lodówki po następne dwa Faxe, Victoria Malaga i Połczyn Zdrój . Świecznik z zapalonymi świecami w pewnym momencie mało nie zjebał się na podlogę ! GiGi zatańczyła dwa numery solo w stylu WAMPI gorąco przezemnie oklaskiwana ubawiajac mnie po raz kolejny do łez Jeśli do tego dodam że nasi synalkowie, córeczki , matki , teściowe oraz Ex i Ex są od nas 400 do 500km nad linią Wisły...
To można sobie wyobrazić że przekroczyliśmy tej nocy barierę czasu i przestrzeni !
Wznosiliśmy toasty ZA ! :
- za Faraonów Egiptu
- za haubice
- za stare wiadukty kolejowe w rejonie Lipska Żarskiego
- za kłamstwo Merkatora ( kulista Ziemia )
- za metro warszawskie , oby było jak najciaśniejsze
- za Wrocław a jakże !
- za krakowskie Planty
- za profesora Maseczkę !
- wreszcie za nas oboje !
- i za LATO 2025 ! w uśmiechniętej ...
- i za Liberum Veto ! ...na pochybel liberalnej demokracji ...
- i za zbliżających się do Polski gości z Afryki ...
Samba Si ! arbeit NO !
OMD - So In Love [Axelsoft's RmX] pod spodem ! Trzeba puścić na cały zyherr !
Patrz Jędruś , chyba latamy na tych samych falach , od dwóch tygodni zamęczam OMD , powracają wspomnienia . Niestety u mnie tylko żona w taniec uderzyła , ja przyspawany do warstatu z konwersjami, jedynie jej wokalnie towarzyszyłem . To już choroba te parowozy.
56 ! minuta z tej strony , wymiata , niczym takt silników parowych słyszalny w wagonie sypialnym tuz po 8 rano w Alpach.