• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Stare ciężarówki Brodagaz

Reakcje
11.451 67 1
Zdecydowanie model z mojej bajki :) Aż spojrzałem czy moja ma w naczepie same drzwi czy też winda jest bo ty znaczyło że czas zacząć poszukiwania :D Mam ich kilka w takim malowaniu i czuję że cały czas za mało . Tak w ramach zapowiedzi to mogę powiedzieć że gdzieś w połowie stycznia pojawią się w moim temacie modele w tym malowaniu . Również życzę wszystkiego dobrego w te święta i dużo zdrowia .

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.855 387 20
Świetny jest ten Gaz, co prawda w takim kolorze to chyba w większości za naszą wschodnią granicą jeździły ale w modelu wygląda to bardzo ciekawie. (y) Ja kojarzę te Gazy (Lubliny) głównie w zielonym kolorze. A tak nawiasem mówiąc to właściwie model tego Gaza 51 może udawać naszego Lublina.

Jacek T4

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 1 0
Mam sentyment do Lublina gdyż mój dobry kolega posiada takie auto i kilka razy miałem przyjemność prowadzić tą ciężarówkę
Potwierdzam, to auto z duszą. Też prowadziłem Lublina i samą jazdę wspominam ciekawie (na ogumieniu terenowym), chociaż o mało jej nie przypłaciłem utratą oka... Z pewnością jak wiesz, przednią szybę w tej kabinie można otworzyć i unieść pod kątem prawie 90 stopni. W lecie podczas upału super frajda, ale trzeba uważać na... owady. U mnie podczas jazdy z prędkością ok. 30-40 km/h wpadł do kabiny trzmiel i walnął prosto w prawe oko... Skończyło się dobrze, ale doznania i wspomnienia bezcenne:).

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.290 109 2
Potwierdzam, to auto z duszą. Też prowadziłem Lublina i samą jazdę wspominam ciekawie (na ogumieniu terenowym), chociaż o mało jej nie przypłaciłem utratą oka... Z pewnością jak wiesz, przednią szybę w tej kabinie można otworzyć i unieść pod kątem prawie 90 stopni. W lecie podczas upału super frajda, ale trzeba uważać na... owady. U mnie podczas jazdy z prędkością ok. 30-40 km/h wpadł do kabiny trzmiel i walnął prosto w prawe oko... Skończyło się dobrze, ale doznania i wspomnienia bezcenne:).
I ta wspaniała skrzyna biegów bez synchronizacji i przy każdej zmianie przygazówka i podwójne wysprzęglenie, ale najbardziej w Lublinie podoba mi się 6 cylindrowy dolnozaworowy silnik zasilany benzyną , jak on cudnie pracuje :)

Jacek T4

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 1 0
Przygazówki i podwójne wysprzęglanie aby wrzucić bieg, to właśnie są właśnie uroki starej motoryzacji(y):), super doznania. Praca silnika bezcenna (szczególnie jak panewki już wyjechane są i klekocą:ROFL:) ale apetyt na paliwo, to skurczybyk miał. I do tego w lecie smród benzyny w kabinie, bo zbiornik paliwa był pod siedzeniem:oops:, stąd otwierało się wszystko co możliwe w kabinie, aby wytrzymać w czasie jazdy:LOL:.