• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Stare ciężarówki Brodagaz

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.726 4 0
Białasy jakie są. ,każdy widzi... :D Na uwagę zasługuje Saurer. Mimo niedoskonałości, jest to niewątpliwie bardzo ciekawy model. Marka już powoli zapomniana, przez wielu młodszych kolegów pewnie nie znana. RMM robił ciekawe miniatury....

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.213 67 1
Najpiękniejszy model scanii w bardzo fajnej wersji . Odnośnie tego BDF , to kiedyś słuchałem audycji o historii II wojny światowej i właściciel tej firmy z logo dość mocno wspierał działania Adolfa H. Od tej pory zawsze gdy widzę nazwę tej firmy to mi się ten fakt historyczny przypomina .

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.912 108 2
Najpiękniejszy model scanii w bardzo fajnej wersji . Odnośnie tego BDF , to kiedyś słuchałem audycji o historii II wojny światowej i właściciel tej firmy z logo dość mocno wspierał działania Adolfa H. Od tej pory zawsze gdy widzę nazwę tej firmy to mi się ten fakt historyczny przypomina .
Prawda jest taka że cały niemiecki przemysł popierał Hitlera bo miał z tego wymierne korzyści, nie ma w Niemczech koncernu który by nie zarobił na II wojnie światowej no chyba że powstał dopiero po niej, takie firmy jak Simens, Bosch , Mercedes i tysiące innych czerpały korzyści z wojny a do tego jeszcze płacili Niemieckim oprawcą za tanią siłę roboczą jaką byli więźniowie i przymusowi robotnicy ze wszystkich podbitych państw. Co ciekawe tylko nieliczne koncerny wypłaciły poszkodowanym lub ich rodziną odszkodowania.