Cześć, dziekuję wszystkim za oceny.
Możemy założyć, że światła białe na sygnalizatorze migają

Tak jak pisałem, zasiliłem diody w sygnalizatorach "na krótko" by sprawdzić jak świecą. Gdy zrobię pulpit, dołożę do nich jakiś przerywacz by nie świeciły światłem ciągłym. W ogóle to układ świateł jest trochę efektem domysłów -miałem na wzór dwa zdjęcia świecących sygnalizatorów i zdjęcie pulpitu (widać na nim światła czerwone zielone i białe) (zdjęcia:
https://www.atlaskolejowy.net/ i
Stacja Męcina):
Co do oznaczeń na semaforach to odzwierciedlają one prawdziwe oznaczenia:
A jako to zostało zrobione? Tabliczki, jak i (prawie) cały semafor są zrobione z kartonu na podstawie pliku z
Repozytorium PKP. W pliku nie było tabliczki "E1", więc musiałem ją wykonać przerabiając "E2". Zrobiłem to edytując oryginalny plik pdf w Inkscape. Poza elementami kartonowymi w semaforze użyłem diod SMD 0402 z dolutowanymi przewodami z allegro i słupów metalowych pozyskanych z chińskich latarni H0 (
lampy chińskie) Same latarnie pokazywałem wcześniej przerobione tak, by wyglądały jak OUR-125, przyklejone do słupów "betonowych" z kartonu ciętego laserem.
Garnki kablowe są również kartonowe, ale wg mojego projektu (w załączniku). Napisy na nich to czcionka "ISOCPEUR", która była najbliższa ręcznie malowanych oznaczeń: