• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Stacja Adamowo

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Świetna robota! Trochę tylko słabo wyszły zacieki na betonach- moim zdaniem zbyt intensywne - nie wyszły naturalnie. Nie wiem czym robiłeś, ale świetnie nadają się do tego specyfiki AK, trzeba nabrać trochę na cienki pędzel, na kawałku papieru mocno osuszyć i prawie suchym pędzlem wykonywać zdecydowane ruchy góra dół. Efekt będzie o niebo lepszy ;) Ale ogólnie klimat wychodzi świetny, zwłaszcza na drodze ;)

OP
OP
A

Adam

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
150 1 0
Zacieki będą jeszcze poprawiane. Niestety do niedawna pracowałem na plakatówkach, oraz pastelach. teraz pierwszy raz użyłem produktu AK. Ale już co nieco się z nim zapoznałem i teraz na nowo będę działał.

OP
OP
A

Adam

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
150 1 0
Powolutku zmierzam do osadzenia mostu na przyczółkach. Dzisiaj są pierwsze przymiarki w zasadzie dokończonego mostu. Niestety brakuje jeszcze barierek, ale niestety na te elementy muszę czekać dość długo, dlatego aby nie tracić czasu most zostanie zainstalowany a barierki doklejone jak dojdą. Praca przy zieleni niskiej również powoli dobiega końca,a przede mną jeszcze jest wykonanie wody...

Załączniki

OP
OP
A

Adam

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
150 1 0
Kilka kadrów z dzisiejszego przedpołudnia. Z racji tego, że most musi być gotowy do uczestnictwa w imprezie Fremo za tydzień w Krakowie prace wykończeniowe trwają .

Załączniki

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
390 5 1
Przeczyść główki szyn, bo wyglądają jakby nic przez ten most nie jeździło i faktycznie raczej nie będzie bo nie będzie prądu:podstepny:(y).

OP
OP
A

Adam

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
150 1 0
Z racji tego, że moduł z mostem jest już prawie gotowy, (zostały drobne poprawki w zieleni i w konstrukcji mostu) zabrałem się za dalszą budowę, oraz wykończenie stacji. Na dniach powstanie jeden z ostatnich segmentów wyjazdowych itd. Wczorajsze popołudnie spędziłem nad poprawkami przy zieleni na istniejących modułach, zostały wklejone figurki, także na stacji pojawiło się życie. A wieczorem aby odetchnąć świeżym powietrzem wybrałem się na mały wypad rowerowy celem podglądnięcia zieleni, oraz budowli inżynierskich.

Załączniki