• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

SPUTNIK (ET21) wystartował !

Reakcje
0 0 0
PROJEKT SPUTNIK to nie tylko model ET21. Wkrótce będą dostępne WM5, a prace nad wagonem "zwężakiem" wchodzą na obroty. Zaprezentowany model wymaga jeszcze wiele prac (np pantografy, koła to obecnie atrapy) , we własciwych modelach elektrowozu, które będą całokowicie gotowe w I Q 2011 będą zastosowane właściwe detale. To samo dotyczy barw - będą prawidłowe wtedy kiedy będą nałożone oznaczenia. Brakuje też wielu innych detali ale bez obaw wersja końcowa choć nie tania będzie je miała. Dodatkowo każdy gotowy model ET21 będzie przekazany nabywcy w bezpiecznym drewianym opakowaniu z wygrawerowanymi słowami i znakami. Już dziś poważnie zaczynamy myśleć o SN61 i EU05/ EP05. Wszelkie zapytania dot. cen, terminów spraw technicznych prosze kierować na PW. Tutaj proszę o wyrażanie opinii w sprawie modelu lub jeszcze lepiej modelach.
- załoga SPUTNIKA

Załączniki

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Model wygląda świetnie.Najbardziej jednak cieszy mnie to, że coraz więcej osób próbuje coś robić w temacie modeli trakcyjnych PKP. Może nawet więcej niż próbuje - po prostu ROBI. EU07 do wyboru w zależności od zasobności portfela i oczekiwań w stosunku do modelu, w perspektywie małoseryjna ale jednak produkcja ET22,zapowiedź budowy spalinowozu. Ho,ho. CoCu - coś dla Ciebie :) trzeba szybciej zarabiać kasę 8)

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
Jeśli chodzi o ceny zapraszam na PW.
Korzystając z okazji odpowiem na najcześciej zadawane pytania.
1. Niepomalowana obudowa, osłony wózków zostały zakupione na allegro -w opisie aukcji była informacja o licencji Jan Kol.
2. Napęd - zastosowany zostanie silnik Mashima lub inny tej klasy 5 cio polowy z kołem zamachowym.
3. Przeniesienie napędu wykonane zostanie jako własne opracowanie.
4. Rama wykonana z 5 mm metalu w całości - przez ten manewr nie będzie trzeba stosować obciążników lub innych erzatsów.
5. Oznaczenia 3D - elementy fototrawione
6. Inne oznaczenia kalki "alegratka"

Reakcje
0 0 0
Mam pytanie,
co jest z Twoją stroną internetową?

Z jednej strony promujesz wykonywane projekty i swoją witrynę - to jest bardzo fajne, ale z drugiej, jak chcę znaleźć jakieś informacje oprócz sloganu i kilku zdjęć na forum, to niestety jest z tym bardzo biednie. Pomijam estetykę i opisy na stronie www w stylu "tytuł witryny", czy "podtytuł". Brak treści wygląda bardzo źle i szczerze mówiąc, nie chciałbym współpracować z kontrahentem podchodzącym w taki sposób do prezentacji własnej firmy (projektu), ponieważ odnoszę wrażenie, że taka tymczasowość i bylejakość może mieć również odbicie w produktach.
Pozdrawiam Irek

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Napewno zostanie to porawione . W ramach usprawiedliwienia, powiem że dla mnie komputery i inne internety to troche czarna magia. Np ostatnio będąc na poznańskim dworcu wolałem przebywać w pobliżu Oelki na wegiel i wode niż jakiegoś napakowanego mikroprocesorami Taurusa;).
Zapodaj mi na PW swój adres wysyłkowy to jeszcze w tym roku wyślę Ci kalendarz.

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
Załoga Sputnika melduje WM5 gotowa! Wkrótce pierwsze oficjalne focenia.
Będą 2 wersje: bez napędu, i z napędem z gniazdem dekodera. Ceny naprawde atrakcyjne - tradycyjnie o tego typu zapytania zapraszam na PW.

Kochajmy modele krótkoseryjne PKP...tak szybko odjeżdżają.

Załączniki

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
Miło jest mi poinformować, że akcja odzyskiwania niezaczętych lub niedokończonych modeli przynosi pierwsze efekty.
Dziękujemy za Wasze zainteresowanie - dzięki niemu PROJEKT SPUTNIK przyspiesza.
Pierwsze całkowicie gotowe modele "owocowej lokomotywy" będą do zbiorów późną wiosną lub wczesnym latem 2011.

Kochajmy modele krótkoseryjne PKP...tak szybko odjeżdżają

Załączniki

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Wygląda ciekawie ten odlew.
To ja poproszę EP05, bo inny taki jeden "wykonawca" się nie sprawdził i mi nie wykonał tej lokomotywy.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.718 564 30
Ale to chyba inna lokomotywa? Bo na ET21 raczej nie wygląda, wystarczy porównać ze zdjęciem, widocznym na tym samym obrazku. Może ma to być EU/EP05 (po wycięciu zbędnych słupków w przednich oknach)?

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
CoCu to będzie EU05 albo EP05
W jakich barwach się pojawi jako pierwsza to zależy tylko od Was.
Proponuję mini ankiete - wpisując słowo pomarańcza głosujesz na EP, wpisując słowo jabłko głosujesz na EU 8)

Rutek

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Czech będzie, Rus już widzę też w stanie dalekiego zaawansowania - a Lech? żeby legendom stało sie zadość ;D (tylko nie piszcie że na Wawelu, albo że wykolejony w Bednarach ;P)

Rutek

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Nie spierajmy się o szczegóły Rus nie oznacza że robione w ZSRR- robione w Polsce zaadoptowane na 1435 - pudło ładniejsze bo nasze ale popatrz na wózki układ żaluzji itp. Nie przeczę że nasi nic przy tym nie robili ale ET21 ma sporą zawartość WL22 w sobie.

E

e-lektryk

Gość
Rutek napisał(a):
Nie spierajmy się o szczegóły Rus nie oznacza że robione w ZSRR- robione w Polsce zaadoptowane na 1435 - pudło ładniejsze bo nasze ale popatrz na wózki układ żaluzji itp. Nie przeczę że nasi nic przy tym nie robili ale ET21 ma sporą zawartość WL22 w sobie.
Och , przepraszam faktycznie wózki identyczne co do śrubki, żaluzje również do do listka, nawet szyby są zrobione z ,,ICH,, receptury , a ja całe zycie myślałem że to Polska konstrukcja, nosz cholera jasna ile jeszcze tajemnic kryje się w technice ,,naszego,, kraju!!
ps ciekawe czy farba też jest ,,ICH,,.
Normalnie boję sie pomyśleć czyja jest ta konstrukcja !!!!!!- zapodaje link:
http://pojazdy.moontech.pl/?p=341

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Tak a propos tego. Znaczy się ET21.
Znam maszynistę, który obecnie co prawda na kolei już od lat nie pracuje, ale kiedyś jeździł "trochę".
Przy rozmowie o ET21 upierał się, że to rosyjska maszyna, a nie polska. Tłumaczyłem mu, że produkcji polskiej, ale on mi że co ja mu będę gadał, jak sam prowadził te maszyny, a nawet tabliczki z opisami były po rosyjsku.

Ja swoje wiem, że maszyna polska, ale może zaadaptowanie rozwiązań rosyjskich poszło na tyle daleko, że nawet tabliczki były z literkami rosyjskimi...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 22
Tabor 1
Tabor 0
Tabor 21
A
Tabor 12