• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

SPUTNIK (ET21) wystartował !

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
Czym byłby elektrowóz bez pantografów? - byłby Dizlem!...albo parowóz bez komina bez sensu nieprawdaż?
Dlatego też w ET21 szczególne baczenie dajemy na panografy.
Na foto przedstawiam ogólny zarys urządzeń odbierających prąd. Jest jeszcze wiele sprężynek i minimini spraw do montażu ale zarys jaki jest każdy widzi 8)
Zapraszam do S.P.A.*
SzopingPozaAllegro
* w przyp. ET21 szczególnie zapraszam do S.P.A. gdyż możliwość jego zakupu będzie tylko w S.P.A.

Załączniki

M

Melchior

Gość
Żaden z widocznych odlewów nie jest autorstwa "lokojacko".

EN57 to Milosz, co do EU/EP05 to nie mam pojęcia kto robi ten odlew, a ET21 to Piotr Bystroń, na licencji Jan-Kola...

OP
OP
L

lokojacko

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Zgadza się PROJEKT SPUTNIK ma w zamiarze tylko pokolorować, wyposażyć w motorki i detale te golasy...Przypomniała mi się scena jak Kargul i Pawlak prowadzili napastowaną świnie po lesie - wtedy Pawlak powiedział że nie jest to wbrew prawu:)
EN57 to dalsza przyszłość ale Czechu i Sputnik już wkrótce zrobione na 100% real.
Przy okazji daje foto "troche" innych wózków jak te od Milosza.

Załączniki

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.863 179 15
witam, czyli jak to rozumieć te wózki, są to inne wózki jak ma Milosz, czy też to jakaś nowa konstrukcja? czy może kopia wózków Milosza?

OP
OP
L

lokojacko

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Blisko (7) Bliżej (7) Coraz bliżej (7)
Preparuje materiał foto z postępu prac nad modem elektrowozu towarowego czyli ET3x7 8)
Na dniach będzie przygotowana prezentacja a tymczasem elektrowóz pospieszny ...też jakoś tak wyszło, że jest blisko, bliżej coraz bliżej

Załączniki

OP
OP
L

lokojacko

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Odcinek I z III

W odcinku nr II elektrowóz będzie posiadał 100% gotowe pantografy, 100% oznaczeń (wzory oznaczeń widoczne na str 1 tego wątku) , zostaną zaprezentowane silniki i przeniesienie napędu.
W odcinku nr III będzie przedstawiony całkowicie gotowy, świecący i jeżdżący model elektrowozu ET21.

W tym odcinku zamieszczam fot. z Poznania (X.2010) . Wtedy model miał jakby więcej detali - zostały jednak zdjęte - takie są wymogi produkcyjne.

Pamiętajmy, że od połowy lat 70 tych ponad 80 % ruchu kolejowego w Polsce jest realizowana elektrycznie 8)

Załączniki

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
Jako, że PROJEKT SPUTNIK to nie tylko ET21 zamieszczam pierwsze focenia z powstającej właśnie ulotki informacyjnej . Wkrótce więcej zdjęć modelu ET21 i czegoś jeszcze;)

Załączniki

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.739 20 1
Mam nadzieję że prawdziwy Sputnik, po półrocznym szumnym pobycie na orbicie nie szykuje się niechcący powoli do wejścia w atmosferę ....

irek

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Widzę, że projekt Sputnik, to tylko dużo zapowiedzi i bylejakości w bazarowym wydaniu (przepraszam, ale mam takie odczucie oglądając kolejne fotki z Twojej oferty). Proponuję wpisać w Google hasła "fotografia reklamowa" oraz "fotografia bezcieniowa" i zastanowić się czemu ma służyć ulotka. Wierz mi, nawet w domowych warunkach, przy użyciu kilku biurowych lampek można osiągnąć rewelacyjny efekt fotografując małe przedmioty.
Pozdrawiam :)
Irek

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
Wcale nie musisz za nic przepraszać . Jakbyś mógł tylko zamieścić jakąś swoją fotke z Twoich osiągnięć . Wiesz PROJEKT SPUTNIK nie jest żadną agencją reklamową.

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.047 32 2
Lokojacku, czy te sany to też twoje wykonanie? Bardzo ładne, a pytam, bo trudno się tu w twoim temacie połapac. Na początku piszesz coś o SN61 i paru innych pojazdach, potem słuch nich ginie, pojawiają się różne zdjecia (twojej makiety?). Czy poza sputnikiem coś jeszcze oferujesz, czy na razie tylko planujesz? Twoja strona www jest chyba tylko dla wtajemniczonych, bo mi nic nie mówi.
pozdrawiam i zyczę powodzenia

OP
OP
L
Reakcje
0 0 0
Też tak uważam:)
Co do ulotki, którą preparuje to będzie wyglądała tak:
1 i 2 str. elektrowozy PKP
3 str. inne tabory PKP
4 str. pojazdy między innymi: San, Autosan, Jelcz, Nysa, Star, Ursus.
Wszystkie modele w skali H0 .
Daje troche foto ze strony 4. Star, Nysa, Ursus.
Też najbardziej jestem zainteresowany stronami 1,2 i 3 - ich odsłona już wkrótce.
W budowie jest budynek SPA - nie chodzi o zakupy poza allegro ale SPA & Wellnes oczywiście w skali.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 22
Tabor 1
Tabor 0
Tabor 21
A
Tabor 12