• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Spalinowo-elektryczny hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.928 57 5
Taki zestaw SU45-246 +Ok22-31+Ty3-2 przed stacją Stęszew w drodze do Gniezna na tzw. naprawę .08.12.2002.
SU45-246+Ok22-31+Ty3-2 -STĘSZEW 08.12.2002.jpg

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.928 57 5
Awaria układu biegowego w Pm36-2-Stęszew 21.06.2000r. na pomoc wezwano SP45-095.....Na ostatnim zdjęciu została sama i czekała na transport do Wolsztyna....
w13-001.jpg
w14-001.jpg
w16.jpg
w15.jpg
w18.jpg
w17.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.025 531 30
Uważać, co się pisze, zawsze warto.;) Ale ja nie mam pretensji, tłumaczę tylko, skąd u kolegi Krzysztofa takie wrażenie, ja też ten wpis tak zrozumiałem. Martela nie znam, więc nie wiem, czy jest tu tak jak tam...

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
637 3 1
Panie Krzysztofie a gdzie jest napisane rok produkcji 1966?
Napisane jest produkcja HCP rok (zdjęcie zrobione)1966
Nie. To zdjęcie zostało wykonane w roku 1963, tuż przed MTP.
Wagon jest fabrycznie nowy, nie ma nawet jeszcze namalowanego dnia, ani miesiąca ważenia...
Poza tym, tak sie składa, że był tytlko jeden taki właśnie wagon typu 101A i został on zaprezentowany na MTP w roku 1963, a nie 1966.
Dlatego napisałem to, co napisałem :).

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
Nie. To zdjęcie zostało wykonane w roku 1963, tuż przed MTP.
Wagon jest fabrycznie nowy, nie ma nawet jeszcze namalowanego dnia, ani miesiąca ważenia...
Poza tym, tak sie składa, że był tytlko jeden taki właśnie wagon typu 101A i został on zaprezentowany na MTP w roku 1963, a nie 1966.
Dlatego napisałem to, co napisałem :).
Dziękuję Panie Andrzeju .Przyznaje rację .Sięgnąłem trochę informacji na temat tego zdjęcia w HCP i okazuje się ze ktoś z MPT wrzucając na Cyryla zdjęcie pomylił daty.
Zdjęcie zostało zrobione na wyjeździe z fabryki HCP w lipcu 1963 roku na ulicy Wiśniowej przy ul.Wspólnej .Wagon ten jechał na przeprowadzenie prób jazdy.I tak jak już Pan napisał był to pierwszy i zarazem ostatni taki wagon Ponoć konstrukcja wózka była zbyt skomplikowana i droga w produkcji .