• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza Sosnowiec - Festiwal Kolej w Miniaturze, VIII edycja - 16-17 marca 2024 r.

kolejowski

Nowy użytkownik
Reakcje
3 0 0
Ja byłem w niedzielę. To moja pierwsza tego typu impreza i na pewno nie ostatnia. Z wrażenia zrobiłem tylko kilka zdjęć, fajnie że sporo fotek tutaj wrzuciliście.

Brejlovec

Moderator Działu Imprezy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
SMK Katowice
Reakcje
863 15 0
Telefon w niedzielę rano, drugi dzień Festiwalu:

• Dziadek – Czy przy wejściu na Festiwal obowiązuje karta dużej rodziny? Bo mam 12 wnucząt. Sześć najmłodszych, poniżej 12 lat, było wczoraj i wróciły zachwycone, zaraziły pozostałe. Jako dziadek, chcę pozostałym zafundować Festiwal, ale one są starsze, mają od 13 do 15 lat.

• SMK-Organizator – Ależ zapraszamy. To nie jest impreza komercyjna, na której koniecznie trzeba zarobić. Jak Pan przy kasie powie, że przyprowadził dzieci, które mają wstęp bezpłatny, to tego nikt nawet nie będzie sprawdzał, czy mają mniej niż 12 lat. Nie potrzeba legitymacji, dowodów, niczego. Tak są pouczeni wpuszczający na salę. A poza salą z wielką makietą wszystkie inne atrakcje są darmowe dla wszystkich.

• Dziadek – Jakże się cieszę. Bardzo Wam dziękuję.

• SMK-Organizator – Faktyczne podziękowania należą się prezydentowi miasta Sosnowca – Arkadiuszowi Chęcińskiemu. Przygotowania do tegorocznego Festiwalu napotkały wielkie trudności. Ostatecznie informacja, że się odbędzie, pojawiła się bardzo późno, niespełna miesiąc przed imprezą. I autentycznie problemy zostały rozwiązane dzięki osobistej interwencji prezydenta, bez której Festiwalu w 2024 roku na pewno by nie było.

DSC_7239_pm.JPG DSC_7249_pm.JPG DSC_7269_pm.JPG DSC_7273_pm.JPG DSC_7311_pm.JPG DSC_7313_pm.JPG DSC_7330_pm.JPG DSC_7340_pm.JPG DSCF3340_pm.JPG

W rozmowie z dziadkiem zawarte jest cało motto sosnowieckiego Festiwalu Kolej w Miniaturze. Jest to impreza pokazowa, gdzie cały wysiłek skierowany jest na publiczność. Ekspozycje są dla publiczności, wielka makieta jest układana i obsługiwana dla publiczności, żeby wszystko było widoczne i dostępne dla publiczności. Dlatego za trud pokazów dla publiczności, wystawcy otrzymują darmowe wyżywienie, zakwaterowanie, jak i zwrot kosztów przywiezienia makiet. Do tego trud zaangażowania w to pokazywanie jest oceniany przez publiczność, która głosuje, komu przyznać za to nagrody w konkursach na najciekawszą ekspozycję i najładniejszą makietę. Dzięki temu aktywni wystawcy oprócz zwrotu kosztów, wsparcia i pamiątek przywożą z Festiwalu nie tylko miłe wspomnienia, ale też wartościowe nagrody.

DJs

Znany użytkownik
Reakcje
898 0 0
To była najlepsza z sonsowieckich impreza.
Po pierwsze, układ makiety rewelacyjny.
Praktycznie cały czas jazda składami, krótkie postoje przed semaforami, dużo przejazdów na przelot.
Żadnego przeciskania się pod modułami.
Po drugie, wymienione oświetlenie na sali, dzieki temu fotki bez żadnych obróbek w komputerze.
Organizacja ze strony organizatorów jak zawsze na najwyższym poziomie. Kto był, to wie o czym pisze, kto nie był, niech żałuje.
Fotek nacykałem jak nigdy.
Piątkowe rozstawianie, od godziny 14-tej do 22.30.

IMG_6470.jpg IMG_6471.jpg IMG_6474.jpg IMG_6475.jpg IMG_6478.jpg IMG_6480.jpg IMG_6487.jpg IMG_6489.jpg IMG_6490.jpg IMG_6493.jpg IMG_6497.jpg IMG_6499.jpg IMG_6500.jpg IMG_6510.jpg IMG_6514.jpg

Krzychu_BB

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Impreza w Sosnowcu mega ! Ale mam pytanie, czy barierki , które były ustawione przed makietą, nie powinny być co jakiś czas poprawiane , w sensie odsuwane od makiety ? Bo z czasem barierki były wręcz przy samej makiecie.

DJs

Znany użytkownik
Reakcje
898 0 0
kolejna porcja fotek

Załączniki