• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta Smak 80-tych lat...

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.202 36 0
Dzięki za miłe słowa. Diorama dla Seweryna jest gotowa. Pojawiły się nowe szczegóły oraz charakterystyczna dla epoki wiata konstrukcji stalowej kryta blachą falistą. Budynek zyskał nowe malowanie drzwi oraz dodatkowe elementy - sztaby, zamki.

Mam nadzieję, że Seweryn zapełni plac nowymi modelami rolniczymi ;)

DSC02389.JPG

DSC02392.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.413 387 20
Pięknie wykonana diorama. W pełni oddaje klimat tamtych lat. Jak patrzę, to przypomina mi się dzieciństwo...:gwizd:

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.882 32 2
Właśnie wszedłem na twój temat i szczęka mi opadła... Rewelacja. Perfekcja w szczegółach, te opony, resztki rusztowań warszawskich chyba widzę. Jakby jeszcze trochę pojazdów więcej ustawić, jakieś trabanty i PF126 pracowników.

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.202 36 0
Kolejnym tematem, który trafił na warsztat jest budynek remizy strażackiej. Po ukończeniu będzie, mam nadzieję, wzbogacał kolekcję samochodów gaśniczych jednego z naszych kolegów ;) Oczywiście w klimacie lat 80-tych.

DSC_0308.jpg

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.413 387 20
Zapowiada się ciekawie. Materiał to tektura modelarska, czy polistyren?

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Tak, i chyba była ciut za słabo zaimpregnowana - o ile fotka nie kłamie, boczne ściany się lekko wybrzuszyły po "otynkowaniu" (duże bramy wywołały efekt braku usztywnienia w kierunku poprzecznym) ;)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.413 387 20
Tak, i chyba była ciut za słabo zaimpregnowana - o ile fotka nie kłamie, boczne ściany się lekko wybrzuszyły po "otynkowaniu" (duże bramy wywołały efekt braku usztywnienia w kierunku poprzecznym) ;)
Wydaje mi się, że wybrzuszenie, o którym piszesz, to wina fotki. Za blisko był aparat budynku i zniekształcił jedną ścianę. Ale może się mylę.