Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Trudno żeby właściciel nie był zadowolony. Świetnie wyszło, wreszcie widzę koszary w 1/87 tak jak wyglądało a gdzie nie gdzie wygląda to nadal w naszym kraju. Wszystkie te plastikowe remizy dostępne na rynku mają się nijak do naszych. Teraz pytanie czy uda się skompletować właściwe pojazdy.
Trudno żeby właściciel nie był zadowolony. Świetnie wyszło, wreszcie widzę koszary w 1/87 tak jak wyglądało a gdzie nie gdzie wygląda to nadal w naszym kraju. Wszystkie te plastikowe remizy dostępne na rynku mają się nijak do naszych. Teraz pytanie czy uda się skompletować właściwe pojazdy.
@Heniek_Star rozwaliłeś mnie efektem końcowym. Twoje prace i kolegi Sławka (@Hajek) pokazują jaki potencjał ma karton do którego ja się coraz bardziej pochylam.
Sprawa samochodów jest otwarta w gestii właściciela budynku jak napisałeś. Mnie osobiście brakuje do pełni szczęścia wieży (lub podwyższenia na dachu) gdzie zamontowana jest syrena. Na dachu mógłby się znaleźć również maszt z antenami radiokomunikacyjnymi. No chyba ,że to dorobi sobie już właściciel budynku.
Niemniej GRATULUJĘ PIĘKNIE WYKONANEGO BUDYNKU- BRAWO!
Pozdrawiam
Zbigniew
Oczywiście, jest jeszcze kilka elementów, które można by dodać W całym tym projekcie uciążliwa była dla mnie nieznajomość materii strażackiej. Być może właściciel sam jeszcze dopieści budynek. Sam jest przecież modelarzem z pierwszej ligi Dziękuję Wam za miłe słowa.
Budynek jest wykonany wręcz mistrzowsko . Pięknie się go ogląda , bo wygląda niczym żywcem wyjęty z PRL . Pojazdy tylko dopełnią całości i nadadzą jej życia .
Sławku, rynna to nic innego jak hipsowy profil półwałek 1,5 mm / 2mm oraz spustowa wałek. Kupiłem w sklepie u Kotebego. To sa jakies tańsze profile i półwałek ma trochę przekrój "U" więc na rynnę w sam raz. Poszedłem trochę na łatwiznę bo uchwyty namalowałem, ale można to zrobić z wąskiego paska 0,8 mm taśmy maskującej - trzeba mieć tylko odpowiednio dużo samozaparcia Całosc przycięta do odpowiednich rozmiarów i pomalowana aerografem. Przyklejona na gęsty CA.