• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Skromna kolekcja Pitka

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.250 108 2
Ostatni Jelon mi płytę główną zamulił i się muszę zrestartować.:D:D:D
Żeby nie było tak słodko modele świetne bez dwóch zdań , ale Steyr uszczelki i wycieraczki nie pomalowane no i można było środek na szaro maznąć i byłby mega super, Żółty Jelon bardzo fajny ale środek kabiny aż się prosi o ingerencję , natomiast ostatni Jelon moim zdaniem ma do bani plandekę i kalki na niej.
Takie moje czepianie chyba z zazdrości :D:D:D:ROFL:;)

OP
OP
pitek

pitek

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Broda jak znajdzie się trochę czasu będą małe poprawki , dzięki za uwagi;). Generalnie kwadraciak to nowość faktycznie plandeka jest do poprawki. Poza tym teściowa do niego jest w malowaniu, także po poprawkach powinno być dobrze.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.250 108 2
Broda jak znajdzie się trochę czasu będą małe poprawki , dzięki za uwagi;). Generalnie kwadraciak to nowość faktycznie plandeka jest do poprawki. Poza tym teściowa do niego jest w malowaniu, także po poprawkach powinno być dobrze.
Mam pytanie gdzie dopadłeś kwadraciaka bo sam bym chętnie przynajmniej kabinę przytulił.
A i sorry jak się za mocno czepiłem.;)

OP
OP
pitek

pitek

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Spoko nie zawsze musi być kolorowo człowiek cale życie się uczy i głupim umiera ,fakt jest taki ze mam jeszcze dużo się do nauczenia;).Kwadraciak to prezent od mojej żonki zamówiła go w Auto Loko Motiv.Generalnie chciałem mieć takiego ponieważ na podobnym zaczynałem, taki tam sentyment po prostu :).

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
726 2 0
Jelcze to kawał historii polskiego transporty za czasów PRL. Ciągnik sprawia wrażenie jakby przednie koła były troszkę większe od tylnych , no i podwozie jest chyba ciutkę za wysokie. Naczepa ma nienaturalny przechył do tyłu. Myślę , ze ten kto dostał zlecenie załadunku paleciakiem palet , nieźle musiał by kur....ć. Z tego co pamiętam , to nie widziałem aż tak nachylonych. Co do solówki to producent nie postarał się z plandeką , jest dla mnie nienaturalnie gruba i za bardzo odstaje od burty.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Bardzo fajnie zrobione te modele. Zarówno Steyr, jak i Jelcze wyglądają bardzo dobrze, poza tymi drobiazgami, o których koledzy już pisali. Ten ostatni Jelcz to unikatowy w naszej skali. Szkoda, że nie ma dostępnych takich w sprzedaży.

herbi

Znany użytkownik
Reakcje
2.195 2 0
Jelcze super!!! Szczególnie ten 400. Szkoda, że ma taką plandekę ale myślę że to tylko kwestia czasu aby to poprawić :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Modele całkiem fajne, tylko jakoś nie pasuje mi ta przednia szyba w Starze. Nie jest czasem włożona do góry nogami???