Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Mam nadzieję, że Kolega am-70 wybaczy mi, iż posłużyłem się jego zdjęciem. W tym samym miejscu, w którym fotografowałem tę leciwą, aczkolwiek młodo wyglądającą skodę, niewiele ponad miesiąc później, doszło do spektakularnego wykolejenia. Ot, życie dopisało w tym miejscu dalszy ciąg zdarzeń. W sumie dobrze, że tego dnia nasza leciwa faworytka przebywała zupełnie gdzie indziej. W przeciwnym wypadku jej makijaż doznałby poważnego uszczerbku.
Parka Skód CD Cargo uchwycona jednego dnia na stacji Bieruń Nowy, 06.08.2019 r.
130 019-3 jako "luzak" i 163 043-3, która po zatrzymaniu na stacji obleciała skład i podczepiła się do jazdy w przeciwnym kierunku.
To nie ja ją pomazałem, naprawdę...
Mówiąc poważniej - sądzę, iż jest to efekt próby doraźnego pozbycia się szpecącego graffiti. "Pięknie" pomazaną Skodę załapałem dzień później na łódzkich Chojnach. Wstawię ją jutro, w innym wątku.
27.10.2021. Olsztyn Główny.
Pod OLA(nastawnia) stoi Skoda CTL 182 081-0. Wygaszona ale przypuszczalnie czeka na wolny szlak pod wieczór bo na towarowym mamy skład pudernic, do odbioru.
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
28.10.2021. Olsztyn Główny.
I cyk! Kolejna skoda CTL tym razem bez graffiti za to upstrzona naklejkami o zatrudnieniu maszynistów i innych do obsługi, niestety schowała się za 2 słupami, więc z boku nie za bardzo było jak zrobić foto. Niemniej ryjek Skody bardzo mi się podoba, także nie było opcji nie podejść od frontu
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
22.12.2021r. Warszawa Praga. 163 022-7 szykuje się do odjazdu z pustymi talbotami, po wcześniejszym ich rozładowaniu w pobliskiej Elektrociepłowni Żerań.
Skoda 182 011-7 w barwach CTL w Milanówku na LK nr 1. Zdjęcie z podjazdu kładki nad torami w okolicach zakładów Jedwab Polski. Z samych zakładów niewiele już zostało.