Siódemki SM są piękne i tego nie da się im odmówić, ale niestety mam linijkę w oczach i mnie razi jakość montażu lamp w kolejnym egzemplarzu i nawet nie da się ich poprawić we własnym zakresie - sprawdzałem.
Maszyna serii 303 SM miała być u mnie ozdobą modeli seryjnych ze względu na cudny detal dający głębię realizmu w miniaturze, ale już się na siódemki nie skuszę, a swoją wymieniam na Piko, bo mam już koncepcję.
Być może kiedyś o ile sam wcześniej nie zbuduję, to zakupię SU45/ET22, czy co tam jeszcze SM planuje kiedyś wydać, jeśli jakość będzie do zaakceptowania, bo potknięcia w produkcji rozumiem, ale wszystko jest do czasu.
Niestety wymagam od siebie, to mam prawo wymagać od innych; w przeciwnym wypadku muszę szukać kompromisu, choć nie ukrywam, że mi szkoda, ale ... trzeba wziąść sprawę w swoje ręce, żeby później cieszyć oko, tyle że już na tańszej bazie, gdyż nie stać mnie na takie inwestycje bez końca.
Firmie SM życzę mimo tego potknięcia sukcesów i podnoszenia jakości montażu oraz niezaspokojonych klientów, a ja uciekam do swojego kąta i już nie będę przeszkadzał wpisami w tym temacie.
A Wam Koledzy wyłącznie zadowolenia z modeli wolnych od jakichkolwiek wad.
Chętnych na 2 Toruńskie jak i 2 Poznańskie Bohuny z trumienką zapraszam na priv, bo zmieniam profil przydziału taboru pod inną maszynę.