• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Na razie takiego EU06 nie mam w planach. Wymagał by on nowy slajd dachowy jak i też przedni, razem z na nowo opracowanymi światłowodami. I to wszystko dla kogo… ile ludzi kupi takiego?

Jak położycie mi 250 zamówień na stół, to wam zrobię takiego.

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
182 12 4
Panowie, a może PIKO w kolejnej edycji rozdań malowań pokwapi się na taką? Bardzo mi się podoba wypust tych modeli przez dwie firmy. Chyba tylko w jednym modelu malowanie modelu pokrywa się. Każdy może znaleść coś dla siebie. :)

Ostatnio edytowane:

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
108 8 2
Panowie, a może PIKO w kolejnej edycji rozdań malowań pokwapi się na taką? Bardzo mi się wypust tych modeli przez dwie firmy. Chyba tylko w jednym modelu malowanie modelu pokrywa się. Każdy może znaleść coś dla siebie. :)
Ta 06 fajna jest, tylko problemem mogą być reflektory, chyba, że zrobić już ze znormalizowanymi z prostą obudową.

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.482 23 0
Na razie takiego EU06 nie mam w planach. Wymagał by on nowy slajd dachowy jak i też przedni, razem z na nowo opracowanymi światłowodami. I to wszystko dla kogo… ile ludzi kupi takiego?

Jak położycie mi 250 zamówień na stół, to wam zrobię takiego.
No, trochę mnie zmartwiła ta deklaracja. Dla mnie właśnie taka "szóstka", w wyglądzie fabrycznym, jest najciekawsza i najbardziej pożądana w kolekcji, jako protoplasta najbardziej kultowego "elektryka" na PKP. Właśnie na model od Schlesienmodelle najbardziej liczyłem, bo Piko, nawet jeśli zrobi model w tej wersji, to zapewne i tak nie odwzoruje we właściwy sposób tych charakterystycznych reflektorów. Zresztą, o ile dobrze pamiętam, to pierwsze "siódemki" też miały takie reflektory? Mam nadzieję, że jednak Zabkret zweryfikuje swoje zamierzenia i, może trochę później, ale jednak zrealizuje model EU06 także w tej wersji, a myślę, że tych 250 klientów jednak się znajdzie!

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jeżeli się też sprzeda cały nakład drugiej serii, mogę dołączyć taką wersje do planowanej edycji „The Special Seven” która jest planowana na zakończenie serii EU07, zanim wejdę na rynek z ET22.

Reakcje
6 0 0
spokojnie @su-46, zdaje sobie sprawę, że część forumowiczów lubi starsze malowania więć jak pokażą się starsze malowania choć to nie moja bajka to jednak szanuję gusta innych i nie piszę-nie narzucam swoich opinii o danym malowaniu, ale część forumowiczów jak widzę nie interesuje jakiś kompropis i gusta innych-widzą tylko swoją epokę i jak ktoś lubi coś innego to od razu wcinają swoją najważniejszą jak myślą opinię...
btw uważam, że mamy niepowtarzalną okazję aby najpopularniejszy polski elektryk pojawił się w każdym możliwym istniejącym malowaniu aby każdy znalazł coś dla siebie:)

Ostatnio edytowane:

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
87 1 0
spokojnie @su-46, zdaje sobie sprawę, że część forumowiczów lubi starsze malowania więć jak pokażą się starsze malowania choć to nie moja bajka to jednak szanuję gusta innych i nie piszę-nie narzucam swoich opinii o danym malowaniu, ale część forumowiczów jak widzę nie interesuje jakiś kompropis i gusta innych-widzą tylko swoją epokę i jak ktoś lubi coś innego to od razu wcinają swoją najważniejszą jak myślą opinię...
Po to jest forum, żeby wyrażać swoje opinie :) Ja nie mam nic przeciwko jak wyjdzie w takim malowaniu i uszczęśliwi innych kolegów. Po prostu nie podoba mi się i tyle, ta "czekolada" dużo ładniejsza :)

Reakcje
6 0 0
@mikel - tu się zgadzam, tylko jakby każdy forumowicz pisał przy każdy malowaniu błe lub yess to 100 stron było by o niczym, co nie zmienia faktu że spokojnie wyjaśniłeś o co Ci chodziło i szanuję twój wybór choć mi akurat malowanie czekalodowe nie podchodzi.Pozdrawiam

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.