• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

tymczasowyeu07

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam. Modele rewelacyjne!!! Może tłumów nie było dziś w Piotrkowie, ale "stoisko siódemek" cieszyło się największym zainteresowaniem. Ciekawe, jak dużo chętnych zapisało się na powyższy 443 ...?
Jeszcze raz GRATULUJĘ UDANEGO PROJEKTU i trzymam kciuki za następne. Adam.

Heniek_Star

Znany użytkownik
MGKP
BGM
Reakcje
1.264 36 0
Świetnie wyszła lokomotywa :) Faktycznie wygląda na przełom w naszym modelarskim rynku. Kolekcjonerski model za przystępne pieniądze. Trzymam kciuki za dystrybucje i kolejne projekty :) Może jakieś wagony towarowe ???

Reakcje
2 0 0
Ja również gratuluję pięknego modelu. Jeśli chodzi o konstruktywną krytykę, jedyne co mnie lekko drażni to odbłyśniki reflektorów, które powinny być bardziej błyszczące, ale to tylko taki niewielki detal. Pozdrawiam serdecznie!

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.176 34 2
Już sie wypowiedziałem, trzymałem ten model w ręku ,powtarzam ma wiele błedów. Poza tym jest ładny. Cocu jest specjalistą powinien wiedzieć o co kaman. A jak nie to miara, i siedzienie przed EU 07 caglaka gdzieś na bocznicy czy w hali i patrzenie aż wyłapie. Pozdrawiam.
Jacek, cenię cię za twoje modele, ale jak coś napiszesz to... Może zamiast stosować poziom z przedszkola typu " a ja wiem, ale nie powiem, a jak chcesz wiedzieć to se weź miarkę i sam pomierz" napisałbyś konkretnie co masz na myśli. Domyślam się że mierzyłeś model suwmiarką na stoisku i porównałeś z oryginałem?

pkpkol

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Info ze Świata Modeli Rybnik:
Już wkrótce przedstawimy naszą krótką fotorelację z imprezy [Piotrkowskie Trybunały Modelarstwa Kolejowego]
oraz nowości: Schlesien Modelle, TMF, MTB, Artitec,
które w tym tygodniu będzie można już zamawiać -
i w niedługim czasie będą w sprzedaży

tylko w naszym sklepie.

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
866 1 0
Oglądając zdjęcia cieszę się bardzo na model jaki ma się ukazać :D, mam tylko pytanie do kolegów którzy widzieli na na żywo aby potwierdzili:
Czy faktycznie tylko 443 miał takie nazwijmy to "niedomalowania" ? Rozumiem że to przypadek bo czas naglił i tak wyszło.
Pozostałe wersje ze zdjęć są przepiękne :rolleyes:, i jak rozumiem bez uwag do jakości malowanej powłoki ?

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.066 201 22
Tak sobie porównałem wózki tej siódemki z tą od Tola. No więc lokomotywa Zabkreta ma wózki żywcem przełożone z loka za 3000zł.
A ja idę o zakład że sobie nie porównałeś. Bo gdybyś faktycznie to zrobił, to byś nie napisał tego co napisałeś. :) Tutaj masz porównanie. Celowo nie napiszę który wózek jest z którego modelu. Porównaj i daj znać jak wypadło. :) Wtedy Ci napiszę.
20140623_132915.jpg
20140623_132939.jpg
Trzeba jednak wziąć od uwagę, że nasz wózek to prototyp, więc pewne rzeczy będą wyglądały jeszcze lepiej, oraz że pewne detale mają prawo się różnić, bo to są wózki z lokomotyw innego typu, gdzie różnice występują.

Było wiele pytań o kabinę. Oto fotka elementu pulpitu.
20140623_141654.jpg
Fotka jest ogromna, zaś w realu ten element ma 29 mm szerokości, a zatem większość rzeczy jakie na nim się znajdują to są ułamki milimetra.

D

Docteur

Gość
Proste - wózek górny z EU07 Schlesienmodelle (PKP Cargo), dolny z EU07 Tololoko.
A propos pulpitu - czy różnice wyposażenia między standardową EU07 a EU07-516 też będą uwzględnione?

Reakcje
0 0 0
Pierwszy to Wasz

Węży więcej niż u Kleopatry

Prawdziwy wózek mógłby być zdemontowany, pomalowany na jakiś jaskrawy kolor i wystawiony jako rzeźba współczesna...coś pięknego

A te wózki na żywo z szarą lub rdzawą patyną wyglądają jeszcze lepiej. Arcydzieło industrialne.

wozek-z-eu07-190.jpg

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
398 37 5
Czyli jest nawet lepiej niż napisał mair81 jeśli chodzi o wózki bo wasze są zdecydowanie bardziej szczegółowe niżli te od Tololoko (y) Ja już nie mogę doczekać się na to aby mieć wasz model w swojej kolekcji. Planowałem zakup tylko z IV epoki a teraz po tym co zobaczyłem już chcę kupić każdy z pokazanych modeli i tak zapewne się stanie. :)
Gratuluję (y)

SU46-017

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Było wiele pytań o kabinę. Oto fotka elementu pulpitu.
Zobacz załącznik 208488
Fotka jest ogromna, zaś w realu ten element ma 29 mm szerokości, a zatem większość rzeczy jakie na nim się znajdują to są ułamki milimetra.
@CoCu u Dzięki za zdjęcie kabiny o które prosiłem.

Info ze Świata Modeli Rybnik:
Już wkrótce przedstawimy naszą krótką fotorelację z imprezy [Piotrkowskie Trybunały Modelarstwa Kolejowego]
oraz nowości: Schlesien Modelle, TMF, MTB, Artitec,
które w tym tygodniu będzie można już zamawiać -
i w niedługim czasie będą w sprzedaży

tylko w naszym sklepie.
To wcześniej będzie dostępny w tym sklepie ?

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.