Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Witam. Modele rewelacyjne!!! Może tłumów nie było dziś w Piotrkowie, ale "stoisko siódemek" cieszyło się największym zainteresowaniem. Ciekawe, jak dużo chętnych zapisało się na powyższy 443 ...?
Jeszcze raz GRATULUJĘ UDANEGO PROJEKTU i trzymam kciuki za następne. Adam.
Świetnie wyszła lokomotywa Faktycznie wygląda na przełom w naszym modelarskim rynku. Kolekcjonerski model za przystępne pieniądze. Trzymam kciuki za dystrybucje i kolejne projekty Może jakieś wagony towarowe ???
Ja również gratuluję pięknego modelu. Jeśli chodzi o konstruktywną krytykę, jedyne co mnie lekko drażni to odbłyśniki reflektorów, które powinny być bardziej błyszczące, ale to tylko taki niewielki detal. Pozdrawiam serdecznie!
Już sie wypowiedziałem, trzymałem ten model w ręku ,powtarzam ma wiele błedów. Poza tym jest ładny. Cocu jest specjalistą powinien wiedzieć o co kaman. A jak nie to miara, i siedzienie przed EU 07 caglaka gdzieś na bocznicy czy w hali i patrzenie aż wyłapie. Pozdrawiam.
Jacek, cenię cię za twoje modele, ale jak coś napiszesz to... Może zamiast stosować poziom z przedszkola typu " a ja wiem, ale nie powiem, a jak chcesz wiedzieć to se weź miarkę i sam pomierz" napisałbyś konkretnie co masz na myśli. Domyślam się że mierzyłeś model suwmiarką na stoisku i porównałeś z oryginałem?
Info ze Świata Modeli Rybnik:
Już wkrótce przedstawimy naszą krótką fotorelację z imprezy [Piotrkowskie Trybunały Modelarstwa Kolejowego]
oraz nowości: Schlesien Modelle, TMF, MTB, Artitec, które w tym tygodniu będzie można już zamawiać -
i w niedługim czasie będą w sprzedaży
tylko w naszym sklepie.
Oglądając zdjęcia cieszę się bardzo na model jaki ma się ukazać , mam tylko pytanie do kolegów którzy widzieli na na żywo aby potwierdzili:
Czy faktycznie tylko 443 miał takie nazwijmy to "niedomalowania" ? Rozumiem że to przypadek bo czas naglił i tak wyszło.
Pozostałe wersje ze zdjęć są przepiękne , i jak rozumiem bez uwag do jakości malowanej powłoki ?
A ja idę o zakład że sobie nie porównałeś. Bo gdybyś faktycznie to zrobił, to byś nie napisał tego co napisałeś. Tutaj masz porównanie. Celowo nie napiszę który wózek jest z którego modelu. Porównaj i daj znać jak wypadło. Wtedy Ci napiszę.
Trzeba jednak wziąć od uwagę, że nasz wózek to prototyp, więc pewne rzeczy będą wyglądały jeszcze lepiej, oraz że pewne detale mają prawo się różnić, bo to są wózki z lokomotyw innego typu, gdzie różnice występują.
Było wiele pytań o kabinę. Oto fotka elementu pulpitu.
Fotka jest ogromna, zaś w realu ten element ma 29 mm szerokości, a zatem większość rzeczy jakie na nim się znajdują to są ułamki milimetra.
Proste - wózek górny z EU07 Schlesienmodelle (PKP Cargo), dolny z EU07 Tololoko.
A propos pulpitu - czy różnice wyposażenia między standardową EU07 a EU07-516 też będą uwzględnione?
Czyli jest nawet lepiej niż napisał mair81 jeśli chodzi o wózki bo wasze są zdecydowanie bardziej szczegółowe niżli te od Tololoko Ja już nie mogę doczekać się na to aby mieć wasz model w swojej kolekcji. Planowałem zakup tylko z IV epoki a teraz po tym co zobaczyłem już chcę kupić każdy z pokazanych modeli i tak zapewne się stanie.
Gratuluję
Było wiele pytań o kabinę. Oto fotka elementu pulpitu. Zobacz załącznik 208488
Fotka jest ogromna, zaś w realu ten element ma 29 mm szerokości, a zatem większość rzeczy jakie na nim się znajdują to są ułamki milimetra.
Info ze Świata Modeli Rybnik:
Już wkrótce przedstawimy naszą krótką fotorelację z imprezy [Piotrkowskie Trybunały Modelarstwa Kolejowego]
oraz nowości: Schlesien Modelle, TMF, MTB, Artitec, które w tym tygodniu będzie można już zamawiać -
i w niedługim czasie będą w sprzedaży
tylko w naszym sklepie.