• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii ET41

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
758 3 0
Syn: Tato, tato, możemy ET41 Schlesienmodelle?
Tata: Mamy ET41 Schlesienmodelle w domu.
ET41 Schlesienmodelle w domu:

ET41.jpg

ET41 Schlesienmodelle ma mieć oba człony napędzane. Postanowiłem więc sprawdzić jak takie coś będzie się poruszać. Z EU07 Piko mi to średnio wychodziło (różne lokomotywy poruszały się z różnymi prędkościami), z ROCO było lepiej, bo udało mi się dobrać w miarę podobnie poruszające się modele. A jak było w tym przypadku? Ano wspaniale! Mimo że modele są z różnych serii (2023 i 2024), to poruszają się praktycznie idealnie równo! Lokomotywy połączone są fabrycznym śledziem. Brak gumek na kołach także pozytywnie wpływa na jadę modeli. Na haku nie dużo, 29 wagonów Falns z którymi w sumie radzi sobie i pojedyncza lokomotywa. No ale jedna nie cieszy buzi tak jak dwie. Naprawdę polecam każdemu spróbować. Z spokojem i niecierpliwością pozostaje zatem czekać na prawdziwą ET41 Schlesienmodelle. :)

Załączniki

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
2.072 200 0
Ale można zgrać dwa dekodery aby dowolne lokomotywy jechały jednakowo. Ja tak ustawiłem wszystkie moje modele z dekoderami Zimo. W tym mój model Piko ET41-130, w którym oba człony mają silnik. :) Wszystko jest w odpowiednim wątku. :)