• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.730 509 107
Też wszystkie podesty na czole lokomotywy wydają się grubsze w SM.

Tak jaj pisałem. Ogólnie jest remis. Jeżeli są osoby które by sobie życzyły aby SM pobił PIKO to niestety nie tym razem.

Reakcje
108 42 2
Też wszystkie podesty na czole lokomotywy wydają się grubsze w SM.

Tak jaj pisałem. Ogólnie jest remis. Jeżeli są osoby które by sobie życzyły aby SM pobił PIKO to niestety nie tym razem.
No nie do końca remis, wykonanie reflektorów w piko to jedna wielka żenada, w SM są o wiele lepiej odwzorowane, kabiny również w sm to sztos, otwierane drzwi, ruchome elementy, dach lepiej odwzorowany i w pakiecie ładna gablotka - warto było czekać :)

Załączniki

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
533 28 1
A dlaczego są żenadą (to określenie raczej pasuje do Twoich wpisów)? Co z nimi jest nie tak w odniesieniu do oryginału ? Zapewne wiesz, skoro to napisałeś.
Na przykład to, że w modelu z zezami Piko są "czarne dziury" zamiast czerwonych/białych soczewek. To zresztą było już wałkowane dawno temu przy okazji zezów ST44

Reakcje
108 42 2
Robert, ty zgrywusie :D

A tak na marginesie, co na tym zdjęciu od czoła to Twój model jakiś taki wąski...problemy z geometrią pudła ?
Pudło
Roberta tutaj nie ma :), a co do pudła to jakieś ewentualnie złudzenie optyczne, a może nie mam zdolności do fotografowania ... kto wie
Pudło wykonane jest w bardzo dobrej jakości
Dziękuję
Pozdrawiam
:)

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
951 121 8
Robert, ty zgrywusie :D

A tak na marginesie, co na tym zdjęciu od czoła to Twój model jakiś taki wąski...problemy z geometrią pudła ?
Dystorsja optyczna, znana od czasów camera obscura. Światła czołowe to pikowskie „pièce de résistance” na naszym rynku, podobnie jak rocowskie w ST44.

Ostatnio edytowane: