• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle – modele wagonów typu 408S

Arekmiz

Władza może wszytko
Reakcje
2.281 235 0
Tymczasem w pierwszej partii produkcyjnej będzie jeden zestaw z wagonami Górka oraz dwa zestawy z wagonami CEMET.
Zaryzykuję i powiem, że spodziewam się że jeden set Cemet to będzie ten z preorderów czyli epoka VI a drugi set Cemet to będzie coś z epoki V. :love:
Tak by wskazywała logika, żeby rzucić na rynek wypusty z różnych epok. (y)

MateuszS

Aktywny użytkownik
Reakcje
627 69 2
Cześć,
odebrałem swój zestaw wagonów 408s - ten, który był w przedsprzedaży. Jako, że nie znam się na budowie tych wagonów to się nie wypowiadam w kwestii odwzorowania modelu. Jak chodzi o wykonanie to jest zrobiony bardzo ładnie, sporo elementów wygląda lepiej niż u Alberta - w mojej ocenie bardzo ładny model. Mam nadzieję, że nie wybuchnie kolejna wojna ;-)
1. Sclesien
1772555147593.png

2. U góry Schlesien u dołu Albert
1772555231925.png

3. Po lewej Albert po prawej Schlesien
1772555321427.png

4. Po lewej Albert po prawej Schlesien
1772555400368.png

5. Schlesien
1772555461659.png

6. Schlesien
1772555521580.png

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
2.292 73 1
Czy pomost w modelach SM na górze zbiorników jest wykonany z siatki czy jako jeden płaski element? Na zdjęciach wygląda jak to drugie a dziwne by to było zważając na to, że drabinka w modelu SM jest o wiele bardziej filigranowa.

MateuszS

Aktywny użytkownik
Reakcje
627 69 2
Czy pomost w modelach SM na górze zbiorników jest wykonany z siatki czy jako jeden płaski element? Na zdjęciach wygląda jak to drugie a dziwne by to było zważając na to, że drabinka w modelu SM jest o wiele bardziej filigranowa.
Pomost jest ok - Aparat nie oddaje tej delikatnej struktury pomostu. Nie potrafię ocenić z czego jest ten element.

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
4.599 521 18
Co byście zrobili na moim miejscu z taką osobą...? Doskonale wiemy, kim on jest. Wiemy też, że zamawia podwójnie przez swoją żonę jako słupa, a paczki idą na ten sam adres. Do tego odsprzedaje nowy towar, co jest wprost niezgodne z naszym regulaminem.

1772636573782.png

Naprawdę ręce opadają przy takich ludziach :mad::mad::mad:

Na Allegro i na OLX

kaktus

Aktywny użytkownik
Reakcje
128 17 0
Co byście zrobili na moim miejscu z taką osobą...? Doskonale wiemy, kim on jest. Wiemy też, że zamawia podwójnie przez swoją żonę jako słupa, a paczki idą na ten sam adres. Do tego odsprzedaje nowy towar, co jest wprost niezgodne z naszym regulaminem.

Zobacz załącznik 1174992

Na Allegro i na OLX
To zależy czy chcecie zarobić czy trzymać się swoich zasad. Ja bym napisał coś więcej o takich osobach, ale najprawdopodobniej oberwałbym banem;). A tak na poważnie to najlepszym i najbezpieczniejszym sposobem jest wizyta u radcy prawnego.

Swoją drogą ciekawe czy wyżej wspominany jegomość wystawia paragon lub fakturę, może to jest jakiś punkt zaczepienia...

Ostatnio edytowane:

matidj201

Aktywny użytkownik
Reakcje
523 12 0

Zobacz załącznik 1174992

Na Allegro i na OLX
Ja też mam odpowiedź na takie osoby typowi Handlarze i Janusze.

KacperMichał

Aktywny użytkownik
Reakcje
159 20 3
Wiemy o kogo chodzi, bo kiedyś pisałeś o pewnej osobie.
Jest wiele sposobów na takie osoby.
Pierwszy to zastosować jedną z metod z Twojego regulaminu.
Drugi zaś, to iż przedmiot jest w posiadaniu krócej jak 6 miesięcy. Sprzedaż przedmiotu w wyższej kwocie niż zakupiony, podlega opodatkowaniu. Tak więc pewne służby lubią takie sprawy.

t_domagalski

Znany użytkownik
Reakcje
1.907 27 9
@Robert Reschka Wydaje mi się, że taki zapis nie jest zgodny z prawem panującym w Polsce.
Art. 135. ustawy Kodeks wykroczeń:
"Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego [...], ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru, podlega karze grzywny."

Przy czym za "uzasadnioną przyczynę" przyjmuje się głównie sytuację wynikającą z innych przepisów prawa, jak np.: odmowa sprzedaży alkoholu nieletnim, odmowa sprzedaży leku bez recepty, odmowa obsługi osoby zachowującej się agresywnie (działanie w celu ochrony życia i mienia), itp.

Prażma

Aktywny użytkownik
Reakcje
299 9 0
Dotarły i do mnie, wyglądają pięknie u mnie na podlodze, nie ma lipy:)
IMG_9707.jpeg
IMG_9708.jpeg
IMG_9709.jpeg

Wybaczcie jakość zdjęć. Jakoś tak że sprzęgami miałem więcej zabawy, wagony stosunkowo lekkie w porównaniu do Falns, ot taka ciekawostka. Czekamy na dalsze zestawy.
I mimo tego, że bardzo często wypowiedzi pana @Robert Reschka są dla mnie irytujące z punktu widzenia klienta, to jednak doceniam jego pracę.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
43 2 0

Zobacz załącznik 1174992

Na Allegro i na OLX
No to wystawcie towar w miejscu w którym on sprzedaje i bajo.
EDIT: zawsze może mu nie zejść/sprzeda taniej :D na tym polega handel, gość bierze na siebie ryzyko (na forum MC właśnie przeczytałem żale że 442 nie schodziła), a wy sprzedaliście jedną (serio, o jedną sztukę problem? )więcej:)

Ostatnio edytowane: