Wydaje mi się ze Sello tym wątkiem chciał wyciągnąć rękę do pewnych osób i dobrze się stało ze pewne wpisy które miałem okazje widzieć przeglądając forum w telefonie zostały usunięte.
Wracając do identyfikatorów opcje jak wspomniałem są dwie
Pierwsza bardziej skomplikowana: a mianowicie koszt 100 cardholderów ( plastikowe koperty na identyfikator) to 80-90 zł czyli 90gr na osobę, koszt smyczy z nadrukiem firmowym to jakieś 3-4 zł sztuka, razem daje niecałe 5 zł. Jako że utrzymanie forum tez kosztuje zarząd forum bądź organizator dodając powiedzmy 3 zł mógłby trochę na tym zarobić . Co do dystrybucji wysyłka poleconym raz że kosztuje 5,5 zł to byłaby trochę trudnym wyzwaniem logistycznym, ale każdy z was bierze udział w jakiś imprezach bądź giełdach i tam takowe mogłyby być odbierane. Wpłaty mogły by być uiszczane do kasy forum bądź organizatora. Tą droga można by rozprowadzać inne rzeczy np. koszuli kubki itp. Należałoby stworzyć listę w exelu z nazwa użytkownika, hasłem podanym przez niego uprawniającym do odbioru identyfikatora oraz info o uiszczonej opłacie.
Przykład: nijaki kolega KSK 1982 udaje się na imprezę do Pobiedzisk, dowiedział się wcześniej iż może odebrać identyfikator u innego kolegi z HEZARO który ma listę przekazaną z forum odnośnie identyfikatorów, Ten sprawdza czy takowy się znajduje no owej liście, weryfikuje hasło i daje w=identyfikator właścicielowi. Ten wyróżnia się z tłumu gapiów może wejść za barierki pogadać z chłopakami itp. Itd.
Opcja druga mniej skomplikowanej i za 0 zł łatwiej się nie da: W forum powstaje dodatkowy kanał o nazwie Identyfikator chroniony hasłem, dostęp do hasła posiada kilka osób z forum które byliby odpowiedzialni za weryfikacje chętnych do posiadania identyfikatora ( jako ze jestem tutaj świeży nie mnie o kryteriach decydować). Po udanej weryfikacji chętny dostawał by hasło do kanału tam zaś byłby do pobrania gotowy plik z wzorem identyfikatora . Po uzupełnieniu wzoru pozostaje już tylko wydrukować ( chyba każdy ma dostęp do kolorowej drukarki) kupić w pobliskim sklepie za jakieś 2 zł cardholder i umieścić na swojej smyczy ( pewnie jakaś posiada, jeżeli nie pozostaje zakup bądź kupno cardholdera na agrafkę - mniej praktyczne)
Jako że pisze to po imprezie i jestem trochę niedysponowany mam nadzieje ze przekaz jest jasny

. Poza tym dobrze by było zrobić analize rynku i dowiedzieć się ilu by było chętnych, bo dla 3 osób popierających mój wcześniejszy wpis będzie ciężko wdrożyć pomysł w życie. Dobrze aby się jeszcze ktoś z zarządu forum wypowiedział w tym temacie bo dotyczy to ich własności.
Jest to tylko mój luźny pomysł wiec proszę o komentowanie bądź sugestie