• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Rzeź siatki połączeń PKP Intercity od 9 marca 2014

JacekGG

Aktywny użytkownik
Reakcje
37 0 0
Krzychu, kolej, kopalnie , stocznie, cukrownie, itd już załatwili, teraz wzięli się za Lasy !!
Od czasów "układu okrągłego stołu" te same twarze w polityce.
To co się działo w gospodarce i dzieje nadal wprawia w osłupienie niejednego człowieka który "za komuny" narzekał na irracjonalność.
PKP to olbrzymi majątek. A jak łatwo tanio, wartościowe sprzedać?

Mam tylko cichą nadzieję, że doczekamy sprawiedliwości. Aczkolwiek jak widzę co się dzieje wokoło to chyba marzenia są.

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
Po co kolej jak "lemingi" jeżdżą samochodami z kredytów, jeśli oczywiście coś im zostało na ten samochód pieniędzy jak już kupili mieszkanie na kredyt.
Nie mam czasu na dyskusje z wyznawcami, ale to wymagaga komentarza. Więc krótko i odpowiadać żadnym wyznawcom, którzy mają wiedzę objawioną nie będę. Do normalnych ludzi trafi, a ja jak ktoś na argumenty bedzie reagowal wyzwiskami jak ostatnio Yahya to najlepiej będzie świadczyć o jego poziomie.

Mair
Dokładnnie, pomyśl lepiej ze 2 razy zanim wyślesz post.
W ciagu ostatnich dniach pojechałeś 2 razy. Raz z paskami na Bipa. A dwa: że kto nie jeżdzi pociagami to leming. To moze już krzychu Ci wyjaśni dlaczego ludzie nie jeżdża pociagami.
Ja tylko podam taki przyklad. Właśnie jedna moja znajoma osoba jechała na trasie Katowice-Opole. W jedną stronę Polski-Bus 1,5h. za 15 zł, a w drugą jakiś IC za 37zł, i sprawdź już sobie sam jak dlugo. Po przym stwierdziła, że woli autobus. Leming jak nic.
I skoro krzychu twierdzi, że cale zamieszanie jest wynikiem akcji wprowadzania IC na giełdę to zostaje pozdrowić wszystkich frajerów, którzy kupią akcje ;) .

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Akcje PKP IC warto kupić. Dlaczego? Bo Władcy tego Państwa/to nie przekąs/ szykują Polską kolej, w pierwszej kolejności PKP IC do sprzedaży. A jak myślicie kto będzie kupcem? Oczywiście DB AG. Mogę się z wami o to założyć. Wtedy akcje będą sporo warte bo jak wiadomo niemiecki biznes jest pewny. To nie polityka z mojej strony lecz wynik obserwacji pewnych prawidłowości jakie obowiązują w Polsce po "odzyskaniu niepodległości" w 1989r.

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
Akcje PKP IC warto kupić. Dlaczego? Bo Władcy tego Państwa/to nie przekąs/ szykują Polską kolej, w pierwszej kolejności PKP IC do sprzedaży. A jak myślicie kto będzie kupcem? Oczywiście DB AG. Mogę się z wami o to założyć. Wtedy akcje będą sporo warte bo jak wiadomo niemiecki biznes jest pewny. To nie polityka z mojej strony lecz wynik obserwacji pewnych prawidłowości jakie obowiązują w Polsce po "odzyskaniu niepodległości" w 1989r.
To cos jest nie tak z Towją koncepcją albo krzycha. Jeśli IC jest "przygotowywany do sprzedaży" to nie ma mowy by specjalnie windowano jego ceny, bo po co ustalony kupiec ma zapłacić więcej jak może mniej ??????
I po drugie skoro dopiero "niemiecki biznes jest pewny" to sam potwierdzasz, że dopiero pod nieieckim zarządem, IC będą przypominały czym pasażerowie będą chcieli jeździć.

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Powiem więcej. Po co Pendolino? Jedni pieją z zachwytu że taki skok technologiczny, inni pukają się w czoło po co kupili bolid F1 do jazdy po wsi. A ile osób bierze pod uwagę, iż jest to jeden z kroków doprowadzenia PKP IC do bankructwa lub prawie bankructwa. A wtedy ktoś / DB AG / kupi akcje PKP IC które prawie nic nie będą warte, a opinia publiczna będzie nam wciskać że zrobiliśmy zajefajny interes bo sprzedaliśmy trupa. Zachowajcie moje posty. Sprawdzi się wszystko. Koniec polityki, bo od razu mnie nerwy biorą jak myślę co robią z moją ojczyzną i nie ma kto ich powstrzymać.

Ariel Ciechańsk

Znany użytkownik
Reakcje
281 3 0
Powiem więcej. Po co Pendolino? Jedni pieją z zachwytu że taki skok technologiczny, inni pukają się w czoło po co kupili bolid F1 do jazdy po wsi. A ile osób bierze pod uwagę, iż jest to jeden z kroków doprowadzenia PKP IC do bankructwa lub prawie bankructwa. A wtedy ktoś / DB AG / kupi akcje PKP IC które prawie nic nie będą warte, a opinia publiczna będzie nam wciskać że zrobiliśmy zajefajny interes bo sprzedaliśmy trupa. Zachowajcie moje posty. Sprawdzi się wszystko. Koniec polityki, bo od razu mnie nerwy biorą jak myślę co robią z moją ojczyzną i nie ma kto ich powstrzymać.
Zmień już dilera... Niemiecki podatnik tylko marzy, by dokładać grubą kasę do polskiego pasażera. Straszono wszystkich wejściem DB do PKP Cargo. I co - DB weszło tylnymi drzwiami kupując innych dużych polskich przewoźników. PKP Cargo zwiększa rynek, a DB go traci...
Z drugiej strony broniono Ursus przed jakimkolwiek inwestorem - dziś Ursusa prawie nie ma...

JacekGG

Aktywny użytkownik
Reakcje
37 0 0
Zmień już dilera... Niemiecki podatnik tylko marzy, by dokładać grubą kasę do polskiego pasażera. Straszono wszystkich wejściem DB do PKP Cargo. I co - DB weszło tylnymi drzwiami kupując innych dużych polskich przewoźników. PKP Cargo zwiększa rynek, a DB go traci...
Z drugiej strony broniono Ursus przed jakimkolwiek inwestorem - dziś Ursusa prawie nie ma...
Ursus się odradza po wykupieniu przez Pol-mot Warfama. Tylko w innym mieście, no i skala jeszcze nie ta.

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
broniono Ursus przed jakimkolwiek inwestorem - dziś Ursusa prawie nie ma...
To nigdy nie jest proste. Nie broniono Tele-Foniki i jej też nie ma. Azoty uchowały sie o piczy włos.
Nie lubię tu politycznych wtrętów ale najlepsze że w kwestii własności przedsiębiorstw, zwłaszcza państwowych jest przezabawna zależność: im kto bardziej prawicowy tym bardziej lewicowe poglądy głosi na ten temat.
Co dowodzi tylko tego że jedyna różnica jest w tym że jedni mówią że Boga nie ma a drudzy że jest, jak to piknie syn Stanisława melorecytuje.

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.203 51 6

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
No niestety kolej przegrywa ceną z autobusem. Co ciekawe, na wielu relacjach nawet i szybciej nie jest pociągiem, i to nawet jak się nie jedzie jakimś ekspresowym busem. Plusem pociągu jednak jest to, że jest zdecydowanie więcej miejsca, można wstać, pochodzić. A to jest ważne przy długiej podróży. W minione wakacje zostałem namówiony na podróż autobusem nad morze. To jest porażka. 5 godzin na tyłku.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
316 2 3
W minione wakacje zostałem namówiony na podróż autobusem nad morze. To jest porażka. 5 godzin na tyłku.
Ty nie narzekaj... autobus się czasem zatrzyma i można wyjść i rozprostować kości. Poleć sobie samolotem do Nowej Zelandii albo nawet Brazylii do pogadamy...