• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Rolnicze - Brodagaz

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.416 387 20
Kredyt nie kredyt , golasowi nie dadzą kredytu na traktor za 500tyś a one tyle kosztują i więcej.
Także niech nie pierdzielą że kasy nie mają , mi nikt nie dopłaca jak mam mniej pracy i nie wychodzę blokować dróg.
Niestety u nas w kraju cały czas są ludzie którym się wydaje że czy się stoi czy się leży kasa się należy, i takie krótkie przesłanie do nich:
Wy....lać do roboty !!!!!!!!!!!!!!!
Popieram i dodam jeszcze - płacić ZUS, bo my pierwsze zarobione pieniądze (dziś już prawie 1100 zł) musimy w zębach oddać do ZUS-u, a rolnik nie, więc właściwie to każdy rolnik dostaje od państwa polskiego 1100 zł miesięcznie. No niech będzie, trzeba odjąć od tego szczątkowa opłatę na KRUS.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.646 109 2
Popieram i dodam jeszcze - płacić ZUS, bo my pierwsze zarobione pieniądze (dziś już prawie 1100 zł) musimy w zębach oddać do ZUS-u, a rolnik nie, więc właściwie to każdy rolnik dostaje od państwa polskiego 1100 zł miesięcznie. No niech będzie, trzeba odjąć od tego szczątkowa opłatę na KRUS.
Dokładnie tak jak piszesz a emeryturą potem chcą normalną :mad:

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.416 387 20
No i jeszcze oni nie płacą podatku dochodowego. To policz sobie ile kasy zaoszczędzają. A my musimy w zębach zanieść.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.416 387 20
No ale jak PSL jest od wielu lat zawsze u władzy, to rolnicy będą cały czas preferowani i nikt im KRUS-u nie zabierze.:mad::mad::mad: Ostatnio mi przyszła taka myśl, że jak nie można rolnikom zabrać KRUS-u i wpisać ich do ZUS-u, to może w takim razie nam zabrać ZUS i wpisać nas do KRUS-u.:podstepny::gwizd:

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.646 109 2
No ale jak PSL jest od wielu lat zawsze u władzy, to rolnicy będą cały czas preferowani i nikt im KRUS-u nie zabierze.:mad::mad::mad: Ostatnio mi przyszła taka myśl, że jak nie można rolnikom zabrać KRUS-u i wpisać ich do ZUS-u, to może w takim razie nam zabrać ZUS i wpisać nas do KRUS-u.:podstepny::gwizd:
Jestem jak najbardziej za Krusem :)

oltrans

Znany użytkownik
Reakcje
38 0 0
A ja jestem stanowczo za rolnikami cena mleka mocno spadła w porównaniu z rokiem np 2012 teraz najlepiej jest po prostu go nie produkować bo się nie wyjdzie na swoje a jeszcze straci a tu kredyty do spłacenia.
Uważam że trzeba wspierać to co w czym jesteśmy dobrzy ,w wielu przypadkach różne interesy nam nie wychodziły.