• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Rolnicze - Brodagaz

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Traktorek jest super , ale mi osobiście te podwójne koła nie za bardzo podchodzą , bo to tylko na pole do orki się nadaje , a można je zdjąć czy na stałe ?

Reakcje
0 0 0
@M&M w większości przypadków bliźniaki do orki tez sie nie nadają, chyba ze mamy pług przystosowany do orki typu "on land". Za to do szerokich kultywatorów, siewników itp są jak najbardziej przydatne. :)

Claas bardzo ładny tylko beczka przymała. (y)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.804 67 1
Na blokady to on za stary. Dziś ci biedni rolnicy to mają trochę lepsze traktorki. Parę osobówek byś kupił za taki jeden traktorek. Taka rolnicza bieda.:podstepny:
U mnie teraz w piątek blokowali i takie sztuki jechały . Znalazły się też ursusy bez kabin , ale fakt faktem że reszta porządne sprzęty . No ale z drugiej strony my też dalej polonezami i maluchami nie jeździmy .

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.416 387 20
U mnie teraz w piątek blokowali i takie sztuki jechały . Znalazły się też ursusy bez kabin , ale fakt faktem że reszta porządne sprzęty . No ale z drugiej strony my też dalej polonezami i maluchami nie jeździmy .
To fakt, ale dzisiejsze traktory to trochę droższe niż nasze osobówki. Za taki traktor, to kupiłbym sobie przynajmniej dwie nowe piątki BMW na full wypasie.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.804 67 1
To fakt, ale dzisiejsze traktory to trochę droższe niż nasze osobówki. Za taki traktor, to kupiłbym sobie przynajmniej dwie nowe piątki BMW na full wypasie.
Jakby nie patrzył maszyna specjalna . Znam paru rolników to większość tego sprzętu w kredytach pobrane . Można powiedzieć że jak nie mają kasy to po co kupują , ale chcąc konkurować z zachodem trzeba inwestować , a taki sprzęt to więcej pola obrobi i mniej paliwa spali .

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.416 387 20
Jakby nie patrzył maszyna specjalna . Znam paru rolników to większość tego sprzętu w kredytach pobrane . Można powiedzieć że jak nie mają kasy to po co kupują , ale chcąc konkurować z zachodem trzeba inwestować , a taki sprzęt to więcej pola obrobi i mniej paliwa spali .
No masz rację, ale nie zaśmiecajmy dyskusją o niczym tematu koledze.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.646 109 2
Kredyt nie kredyt , golasowi nie dadzą kredytu na traktor za 500tyś a one tyle kosztują i więcej.
Także niech nie pierdzielą że kasy nie mają , mi nikt nie dopłaca jak mam mniej pracy i nie wychodzę blokować dróg.
Niestety u nas w kraju cały czas są ludzie którym się wydaje że czy się stoi czy się leży kasa się należy, i takie krótkie przesłanie do nich:
Wy....lać do roboty !!!!!!!!!!!!!!!